aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΟ Νταμπίζας «χτυπάει» wonderkid που πέρασε από την Μπαρσελόνα

Ο Νταμπίζας «χτυπάει» wonderkid που πέρασε από την Μπαρσελόνα

Παναθηναϊκός – Γιώργος Σπανουδάκης: Από πέρυσι τέτοια εποχή, όταν ο Νίκος Νταμπίζας προετοιμάζονταν για να αναλάβει την ευθύνη της στελέχωσης του Παναθηναϊκού, είχε σκανάρει όλον τον… κόσμο αναζητώντας περιπτώσεις Ελληνών, νεαρών ποδοσφαιριστών, με προοπτική, δυναμική και δυνατότητες εξέλιξης που θα μπορούσαν να έρθουν στους «πράσινους» και να συμβάλλον στο πρότζεκτ του «χτισίματος» ενός νεανικού και ανταγωνιστικού συνόλου.

Κάπως έτσι λοιπόν προέκυψε το καλοκαίρι η προσθήκη του Χατζηθεοδωρίδη από την Αγγλία, κάπως έτσι τον χειμώνα ήρθε ο Ελληνοαυστραλός, Αρμενάκας, κάπως έτσι, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, ο Παναθηναϊκός εξετάζει την περίπτωση του Γιώργου Σπανουδάκη, 21χρονου ομογενή μέσου από τη Γερμανία. Ιδιαίτερη περίπτωση με ξεχωριστό παρελθόν, όχι όμως και παρόν. Εξηγούμαστε. Πριν δέκα χρόνια, ο δεκάχρονος τότε Σπανουδάκης, έχοντας μπει στις λίστες κορυφαίων συλλόγων του πλανήτη ως wonderkid, επιλέγεται ύστερα από δοκιμαστικό και εντάσσεται στα τσικό της Μπαρτσελόνα.

Εκεί, παραμένει για μια πενταετία, με τους ανθρώπους των Καταλανών να τον δουλεύουν από επιθετικό (ως τέτοιος εντάχθηκε) σταδιακά σε μέσο, κυρίως λόγω της σωματοδομής που εκτιμούσαν πως θα φτιάξει. Και δεν είχαν άδικο, αφού πλέον, ο Σπανουδάκης είναι ένας υψηλόσωμος (1,85 το  μπόι του) κεντρικός μέσος. Στη Μασία μένει για πέντε χρόνια, χωρίς να δικαιώσει τις προσδοκίες. Το καλοκαίρι του ’14 φλερτάρει με την Άρσεναλ, ωστόσο δεν ευδοκιμεί το φλερτ και επιστρέφει στη Γερμανία (στη Φρανκφούρτη μεγάλωσε και από τα τσικό της Αϊντραχτ τον απέκτησε η Μπαρτσελόνα) για να ενταχθεί στις ακαδημίες της Στουτγάρδης.

Μέχρι το επίπεδο των Νέων, είναι διεθνής με τις «μικρές» γερμανικές εθνικές ομάδες, έκτοτε όμως, δεν δείχνει την απαιτούμενη εξέλιξη, με αποτέλεσμα να παραγκωνιστεί τελείως από τα «πάντσερ», γεγονός που τον έχρισε διεθνή με την Ελλάδα, πατρίδα των γονιών του (εδώ γεννήθηκε και ο ίδιος). Στη Στουτγάρδη φτάνει μέχρι τη δεύτερη ομάδα, χωρίς ποτέ να θεωρηθεί πως είναι έτοιμος να κάνει το βήμα παραπάνω και να ενταχθεί στους επαγγελματίες, με την πρώτη ουσιαστικά τέτοια ευκαιρία του να παρουσιάζεται το περασμένο καλοκαίρι όταν και παραχωρήθηκε δανεικός στην πορτογαλική Γκιμαράες. Η… τύχη του όμως, αγνοείται αφού μέχρι και τώρα δεν έχει αγωνιστεί ούτε σε ένα παιχνίδι της ομάδας.

Δεδομένα, ως παιδί, ήταν όντως wonderkid. Εκτοτε όμως δεν είχε την προσδοκώμενη εξέλιξη, αντιμετώπισε αρκετούς τραυματισμούς στην πορεία της ενηλικίωσης του, ενώ δεν έλειπαν και οι αναφορές από τοπικά μέσα της Στουτγάρδης για τον ιδιαίτερο (ευγενικά) χαρακτήρα του.

Ως επαγγελματίας φυσικά δεν γίνεται να κριθεί, αφού ακόμη, στα 21 του, δεν έχει αγωνιστεί ούτε σε ένα παιχνίδι επαγγελματικού επιπέδου! Σίγουρα, αν ισχύει το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού πρόκειται για ένα στοίχημα, χωρίς σε καμία περίπτωση να μπορεί να θεωρηθεί τη δεδομένη στιγμή ο Σπανουδάκης έτοιμος, όχι για να πει στα παπούτσια του Κάτσε (που αποχωρεί ως γνωστόν), αλλά κανενός από τους υφιστάμενους κεντρικούς χαφ του Παναθηναϊκού, οι οποίοι αν μη τι άλλο, έχουν επαγγελματική εμπειρία και ανάλογες παραστάσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ