aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΟ Φελπς «έσπασε» ρεκόρ 2.168 ετών!

Ο Φελπς «έσπασε» ρεκόρ 2.168 ετών!

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΤΖΑΝΗ

Τα  επιτεύγματα του Μάικλ Φελπς στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, με την κατάκτηση χρυσών μεταλλίων, έδωσαν την  αφορμή για συγκρίσεις, αναλύσεις και στατιστικά στοιχεία.

Μετέχοντας στην ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100μ ελεύθερο ο  Φελπς κατέκτησε την Δευτέρα το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες του Ρίο, φθάνοντας εκείνη τη στιγμή στα 19 συνολικά κι αμέσως  ο Αμερικάνος έγινε… χώρα, κι έπαιρνε αξιοζήλευτη θέση σε συνολικούς πίνακες εθνών, με χρυσά ολυμπιακά μετάλλια.

Οι νίκες του, όμως,  στα 200μ πεταλούδα (το ίδιο βράδυ στο Ρίο πήρε άλλο ένα με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ200μ ελεύθερο) και στα 200μ μικτή ατομική, έφεραν στην επιφάνεια ένα άλλο ρεκόρ που κατέρριψε ο Μάικλ Φελπς. Κι αυτό έχει να κάνει με τα χρυσά στα ατομικά αγωνίσματα.

Ο Φελπς συνολικά μετρά πια 22 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (26 στο σύνολο) κι από αυτά τα 13 είναι σε ατομικά αγωνίσματα.

Ε, σε αυτό το σημείο έρχεται το… ρεκόρ που διαβάσαμε και σας το μεταφέρουμε.

Ο Αμερικάνος σταρ με τα 13 χρυσά «έσπασε» ρεκόρ 2.168 ετών!

Απορείτε, αλλά η σύγκριση έγινε με τον Λεωνίδα τον Ρόδιο(!), που είχε 12 νίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας.

Διαβάζουμε για τον Λεωνίδα: «Ήταν διάσημος ολυμπιονίκης δρομέας, που έζησε τον 2ο π.Χ. αιώνα και καταγόταν από τη Ρόδο. Διακρίθηκε αγωνιζόμενος σε τρία αθλήματα του δρόμου: το στάδιο, το δίαυλο και τον οπλίτη δρόμο και αναδείχτηκε τριαστής, αφού κατάφερε να τερματίσει πρώτος και στα τρία αθλήματα την ίδια ημέρα. Μνημονεύεται ως ο επιφανέστερος δρομέας από τους αρχαίους συγγραφείς, διότι νίκησε και στα τρία αθλήματα, όχι σε μια αλλά σε τέσσερις διαδοχικές διοργανώσεις των Ολυμπίων, πιο συγκεκριμένα στην 154η, την 155η, την 156η και την 157η Ολυμπιάδα»

Σύνολο 12 νίκες, με τη μόνη διαφορά, ότι ο Φελπς φορά χρυσά μετάλλια, ενώ το βραβείο για τον Λεωνίδα τον Ρόδιο ήταν ένα κλαδί ελιάς.

Κι όπως μνημονεύεται ο Λεωνίδας έφθασε στον μαγικό αριθμό το 152 π.Χ., άρα πριν από 2.168 έτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ