aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Παρασκήνια | Αθλητικά ΚύπρουΟ εφιάλτης της Κβίτοβα «ζωντάνεψε» στο διπλανό δωμάτιο

Ο εφιάλτης της Κβίτοβα «ζωντάνεψε» στο διπλανό δωμάτιο

Από χώρο παραπλεύρως της δικαστικής αίθουσας κατέθεσε η Πέτρα Κβίτοβα στην ακροαματική διαδικασία για την επίθεση που είχε δεχθεί στις 20 Δεκεμβρίου του 2016. Η 28χρονη Τσέχα τενίστρια παρουσιάστηκε κανονικά στο δικαστήριο του Μπρνο, αλλά μετά από αίτημα του δικηγόρου της και τη σύμφωνη γνώμη της έδρας κατέθεσε όσα είχε να πει μέσω τηλεοπτικής σύνδεσης από το διπλανό δωμάτιο.

Η Κβίτοβα δεν ήθελε να βρεθεί στην ίδια αίθουσα με τον άνθρωπο που κατηγορείται και κρατείται προφυλακισμένος ως εκείνος που τής είχε καρφώσει ένα μαχαίρι στο λαιμό, έχοντας προηγουμένως μπει στο σπίτι της στο Πόστεγιοφ, παραπλανώντας την. Όπως η φιναλίστ του Αυστραλιανού Όπεν υποστήριξε στην κατάθεσή της ως μάρτυρας κατηγορίας, ο 33χρονος (σήμερα) Ραντίμ Ζόντρα τής χτύπησε το κουδούνι της εξώπορτας επικαλούμενος πως είναι τεχνικός και την είχε επισκεφτεί για να ελέγξει το boiler.

Η Κβίτοβα τού επέτρεψε την είσοδο και αυτός, αφού πρώτα προσποιήθηκε πως περιεργάζεται το ζεστό νερό στο μπάνιο, τής έβαλε ένα μαχαίρι στο λαιμό και την απείλησε. Εκείνη επιχείρησε ν’ αντιδράσει και πιάνοντας πάνω στη μάχη τη λεπίδα με γυμνά χέρια κόπηκε βαθιά και τραυμάτισε πολύ επτά τένοντες και νεύρα στο αριστερό. «Υπήρχε αίμα παντού», θυμήθηκε κατά την εξέταση από το δικαστήριο προσθέτοντας πως «προφανώς και ούρλιαζα».

Για να γλιτώσει από τον εισβολέα τού προσέφερε τα χρήματα που είχε στο σπίτι (λιγότερα από 500 δολάρια) και ο αυτός, αφού τα άρπαξε, έφυγε τρέχοντας από το σπίτι. Δυστυχώς το μαρτύριο της Κβίτοβα δεν είχε τελειώσει. Διότι χρειάστηκε να υποβληθεί σε μια λεπτή χειρουργική επέμβαση τεσσάρων για ν’ αποκαταστήσει τη ζημιά που είχε υποστεί στα δάχτυλα του χεριού της, και φυσικά πολλές ώρες φυσιοθεραπείας.

Image result for kvitova hand

«Ανησυχούσα για το πώς θα είναι το χέρι μου, όταν θα έβγαζα τους επιδέσμους», είχε πει σε συνέντευξή της στο BBC η Κβίτοβα περιγράφοντας κυρίως το διάστημα μετά το αιματηρό περιστατικό. Στη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει στο νοσοκομείο είχε εμφανιστεί μ’ ένα μπανταρισμένο αριστερό χέρι, χωρίς να γνωρίζει ποια η κατάσταση του χεριού της. «Ήμουν προετοιμασμένη για το χειρότερο». Προσπαθούσε πίσω από το χαμόγελό της να κρύψει την ανησυχία της.

Τα πράγματα πάντως κύλησαν καλύτερα, απ’ όσο τουλάχιστον φανταζόταν, ασχέτως αν ο γιατρός της την κρατούσε προσγειωμένη, ζητώντας της υπομονή. Άρχισε φυσικά το πρόγραμμα αποκατάστασης και μετά από 15 μήνες, τον Μάρτιο του 2017, όλες οι λειτουργίες είχαν πλέον επανέλθει στο φυσιολογικό. Μάλιστα στις 23 Μαΐου δήλωσε συμμετοχή στο Γουίμπλεντον εκείνης της χρονιάς, ενώ πρόλαβε να παίξει και στο Ρολάν Γκαρός, ένα μήνα πριν, περνώντας από ένα γύρο – χωρίς να έχει σημασία το αποτέλεσμα. Είχε νικήσει.

Image result for radim zondra

Το ίδιο διάστημα η Αστυνομία διεξήγαγε έρευνα για το συμβάν. Από τον Ιανουάριο του 2017 ο σύλλογος στον οποίο ανήκε η Κβίτοβα είχε αποκηρύξει τον εισβολέα προσφέροντας αμοιβή 3.850 ευρώ για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του, αλλά μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου δεν είχε εντοπιστεί κάποιο στοιχείο. Παρόλα αυτά το Μάιο του 2018 ο εισαγγελέας ενημέρωσε για την απαγγελία κατηγοριών εις βάρος ενός 33χρονου άνδρα για απειλή κατά της ζωής 27χρονης γυναίκας στο Πόστεγιοφ. Οι πληροφορίες ταίριαζαν απόλυτα, παρόλο που δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των δύο εμπλεκόμενων.

Η δίκη άρχισε στην ώρα της και μολονότι ο Ραντίμ Ζόντρα δήλωσε πως δεν είναι το άτομο που αναζητούσαν, τα στοιχεία είναι επιβαρυντικά. Κινδυνεύει πλέον, αν κριθεί ένοχος, με ποινή φυλάκισης από 5 ως 12 χρόνια. Διότι, όπως ασπάζεται πλέον η Κβίτοβα, «ποτέ δεν ξέρεις τι πραγματικά μπορεί να σου συμβεί στη ζωή τα επόμενα πέντε λεπτά. Μου πήρε το χαμόγελο για κάμποσο διάστημα. αλλά έτσι είναι και δεν μπορείς να κάνεις τίποτ’ άλλο από το να βλέπεις τα πράγματα θετικά». Φεύγοντας από το δικαστήριο η Τσέχα δεν θέλησε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο στους δημοσιογράφους που την περίμεναν. Έχει, φαίνεται, επιλέξει ν’ αφήνει εκεί μέσα ό,τι της θυμίζει την ημέρα που άλλαξε τη ζωή της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ