aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑNιγηριανός κήπερ ξύπνησε από κώμα και μιλούσε ισπανικά χωρίς να τα γνωρίζει! (vid)

Nιγηριανός κήπερ ξύπνησε από κώμα και μιλούσε ισπανικά χωρίς να τα γνωρίζει! (vid)

Ένα εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό συνέβη, πριν από τέσσερις ημέρες σε νοσοκομείο της Ατλάντα. Ο 16χρονος -Νιγηριανής καταγωγής- τερματοφύλακας, Ρούμπεν Νσέμοχ, νοσηλευόταν σε κώμα και όταν συνήλθε, άρχισε να μιλά …ισπανικά απταίστως!

Ο νεαρός αγωνίζεται σε κολεγιακή ομάδα της Τζόρτζια και κατά την διάρκεια αναμέτρησης δέχθηκε δυνατή κλωτσιά αντιπάλου στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χάσει προς στιγμήν την αναπνοή του και τις αισθήσεις του. Διεκομίσθη άμεσα στο νοσοκομείο, όπου παρέμεινε επί τριήμερο σε κωματώδη κατάσταση. Και όταν ξύπνησε, μιλούσε ισπανικά σαν …Ισπανός, μία γλώσσα από την οποία γνώριζε ελάχιστες λέξεις πριν το ατύχημα!

Οι θεράποντες ιατροί απέδωσαν το …θαύμα στο «σύνδρομο προφοράς αλλοδαπού» ή «σύνδρομο ξενικής προφοράς», όπως ονομάζεται επιστημονικά, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, ο Ρούμπεν άρχισε πάλι να μιλά αγγλικά και νιγηριανά, χάνοντας -όπως την απέκτησε- δηλαδή «ως δια μαγείας» την γνώση της ισπανικής!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ