aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΝέο ρεκόρ για την Μπαρσελόνα στο Champions League

Νέο ρεκόρ για την Μπαρσελόνα στο Champions League

Μπορεί η αναμέτρηση ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Γκλάντμπαχ να μην είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά ήταν καλή ευκαιρία, ώστε να αντιστραφεί το κλίμα, ύστερα απ’ την ισοπαλία κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (1-1).

Οι “μπλαουγκράνα” νίκησαν με το εμφατικό 4-0 χωρίς, ωστόσο, να δώσουν “ανάσα” στον γερμανικό σύλλογο. Εκτός απ’ την εντυπωσιακή εμφάνιση του Αρντά Τουράν, ο οποίος σκόραρε τρεις φορές και μοίρασε μία ασίστ, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ξεπέρασε δικό της ρεκόρ στο Champions League.

Για την ακρίβεια, οι παίκτες του “έσπασαν” το φράγμα των 971 πασών, το οποίο ήταν η καλύτερη συγκομιδή απ’ τις 7 Δεκεμβρίου 2010, όταν κι αντιμετώπισαν τη Ρουμπίν Καζάν στο “Camp Nou”, για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Άξιο αναφοράς είναι ότι τότε προπονητής του συλλόγου ήταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Την Τρίτη (6/12) η παρέα του Λιονέλ Μέσι παραλίγο να φτάσει τις 1000 πάσες! Αν ο διαιτητής έδινε περισσότερα λεπτά καθυστερήσεων, τότε θα μιλούσαμε για το απόλυτο “θαύμα”. Η Μπαρτσελόνα σταμάτησε στις 993 (!), εκ των οποίων οι 905 βρήκαν πόδια συμπαίκτη. Το ποσοστό επιτυχίας ξεπέρασε το 90%!

Βέβαια, παρά το εκπληκτικό ρεκόρ, κανένας παίκτης των “μπλαουγκράνα” δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις 184 του Τσάβι στο ματς απέναντι στη Σέλτικ τη σεζόν 2013/14, οι οποίες τον φέρνουν στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας. Ο Χαβιέρ Μασεράνο έκανε 138, αλλά έμεινε μακριά απ’ τον Ισπανό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ