aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΜάντσεστερ Σίτι – Μπέρνλι: Οργή για αεροπλάνο με ρατσιστικό πανό (pic & vid)

Μάντσεστερ Σίτι – Μπέρνλι: Οργή για αεροπλάνο με ρατσιστικό πανό (pic & vid)

Πολύ κακόγουστη ιδέα ενός οπαδού της Μπέρνλι (προφανώς…) που ναύλωσε αεροπλάνο να πετάξει πάνω από το γήπεδο μεταφέροντας ρατσιστικό πανό.

Ο ρατσισμός, όπως και η βλακεία, είναι αθάνατα. Προς επίρρωση αυτού, η πολύ κακόγουστη ιδέα ενός οπαδού της Μπέρνλι (με βάση το «Burnley» στο φινάλε του μηνύματος) που ναύλωσε αεροπλάνο για να πετάξει πάνω από το γήπεδο, την ώρα που στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες της Σίτι και της Μπέρνλι γονάτιζαν για να τιμήσουν τη μνήμη του δολοφονηθέντος Τζορτζ Φλόιντ.

Το αεροπλάνο μετέφερε ένα πανό που έγραφε «White lives matters» (ήτοι «Οι ζωές των λευκών έχουν σημασία») ως… απάντηση στο «Black lives matters» («Οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία»), σύνθημα που κυριαρχεί στον κόσμο τις τελευταίες εβδομάδες.

Η συγκεκριμένη έμπνευση, βεβαίως, δεν πέρασε απαρατήρητη από το Διαδίκτυο, το οποίο κατακλύστηκε από μηνύματα οργής για το προκλητικό πανό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ