aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κεραυνοί… Αλέφαντου!

Έξαλλος ο Νίκος Αλέφαντος με την εικόνα του Ολυμπιακού – Ποιον δεν έπρεπε να βγάλει ο Βίκτορ, ποιος ήταν δραματικός και γιατί ήταν τελειωμένη επιθετικά η ομάδα!

Δυστυχώς οι φόβοι μου για αυτά που έβλεπα έγιναν πράξη. Το μόνο που με κάνει να νιώθω καλά είναι ότι τα έλεγα θαρραλέα πριν από το ματς. Κρίμα για τον Μαρινάκη να πεταχτούν 25 εκ. Ευρώ, κρίμα για τον πρόεδρο.

Δεν έχω δει ποτέ τέτοια μπάλα από τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Από πού να αρχίσω και τι να πω. Είναι θέμα προπονητή ξεκάθαρα. Τα λέω από την αρχή, όλη η προετοιμασία άρχισε στραβά. Έρχεσαι κύριε και βρίσκεις τους πρωταθλητές με 30 βαθμούς διαφορά και πας να τα αλλάξεις όλα; Μου βάζεις στα χαφ μόνο κόφτες και πετάς στις άκρες τον Φορτούνη και τον Τσόρι. Δημιουργείς προβλήματα στην ομάδα, φάνηκαν αυτά και στο ματς, απειθαρχίες είδα, τσατίλες είδα, εντάσεις.

Εντάξει, η ομάδα έχει χτυπητές αδυναμίες σε θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση. Στόπερ θες από πέρσι. Σέντερ φορ φωνάζω μήνες ότι ο Ιντέγε δεν υπάρχει. Με αυτό το υλικό όμως η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα με 30 βαθμούς. Μόνο τα μπακ άλλαξαν. Τα μπακ αυτά δεν έχουν σχέση με τον Ομάρ.

Τα σέντερ μπακ θα σου την κάνουν τη γκέλα, είναι πηγή κινδύνων. Έφυγε και ο Ρομπέρτο αλλά ο Καπίνο το παλεύει, καλός είναι. Χτύπα έναν σέντερ φορ καινούριο, όχι βαρύ, πεθάνανε αυτά τα φορ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο Μιλιβόγεβιτς πεσμένος, βάζει δίπλα του τον Μανιάτη που ήταν δραματικός. Λάθος πάσες, μεγάλωσε κιόλας.

Ο Φορτούνης πεσμένος και αυτός. Τον είχε μελετήσει καλά ο αντίπαλος προπονητής, του έριχνε παίκτες πάνω του, τον κλείνανε. Ξύπνιος ο αντίπαλος προπονητής γενικώς, δεν είναι ομάδα της πλάκας αυτή. Τρέχανε πολύ στο κέντρο αυτοί.

Ο Ντουρμάζ κακώς βγήκε. Ήταν ο μόνος που μπορούσε να πάει στο ένας με έναν. Έχεις κύριε μέσα τον Σεμπά και λένε οι δημοσιογράφοι ότι ήταν καλός. Με ποιον παίζεις, με την… Ρεάλ αντίπαλο; Ποιον έχεις να βγαίνει εκεί, τον… Μαρσέλο; Τι να το κάνω να μου πρεσάρει ο Σεμπά όταν δεν μπορεί να βάλει 1 γκολ το χρόνο. Έχεις και τον Ιντέγε δίπλα ο οποίος δεν παίρνει προσωπικές προσπάθειες, δεν παίρνει και ο Σεμπά προσωπικές προσπάθειες, τελειώνεις επιθετικά.

Αδιανόητο να έχεις έξω τον Πάρντο και τον Ντουρμάζ και να παίζει ο Σεμπά. Και δεν είχες έξω δεξιά καθόλου.

Ένα σύστημα παρδαλό, τι έπαιζε, 4-2-2-2; Μπροστά από την άμυνα ο Μιλιβόγεβιτς με τον Μπουχαλάκη, μπροστά τους ο Τσόρι με τον Φορτούνη, και μπροστά τους ο Ιντέγε με τον Σεμπά. Δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό, δεν υπήρχε εξτρέμ κανένας.

Με ρωτάνε σε ποια θέση μπορούσε να παίζει ο Σεμπά. Σε καμία στον Ολυμπιακό. Ούτε εξτρέμ είναι, ούτε σέντερ φορ είναι, του έπαιρνε τις κεφαλιές προχθές ο κοντός ο Βίτορ του ΠΑΟΚ. Διαφωνώ κάθετα με τους δημοσιογράφους που έλεγαν τόσα καλά λόγια για τον Σεμπά. Εγώ θέλω παίκτες που να μπορούν να πάνε στο ένας με έναν, και κυρίως να μπορούν να σκοράρουν.

Το ότι τελείωσε τις αλλαγές ο Βίκτορ από το ’63 ήταν μεγάλο ρίσκο. Αν είχε έναν τραυματισμό μετά- σε τέτοια εποχή μάλιστα που είναι καταπονημένοι οι παίκτες απ’ την προετοιμασία- θα γινόταν θέατρο η ομάδα να παίζει με δέκα.

Το υλικό αυτό που βρήκες κύριε δεν είναι κακό, αυτό το υλικό πήρε για πλάκα το πρωτάθλημα. Είναι άδικο να αποκλειστεί ο Ολυμπιακός από αυτήν την ομάδα. Ο περσινός Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάει τώρα και να προκριθεί στο Ισραήλ. Τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Όμως εσένα ως προπονητή πού είναι η τακτική σου, πού είναι οι κομπίνες σου, τι έκανες στην προετοιμασία, τους έβαζες μόνο να τρέχουν; Πλέον οι μεγάλες ομάδες προετοιμάζονται με μπάλα στην Ευρώπη, παίζουν μπάλα από την αρχή ως το τέλος, δεν τρέχουν πια στα βουνά.

Μεγάλη απογοήτευση ο μέχρι τώρα Ολυμπιακός και αν χαθούν τα 25 εκ. Ευρώ, δεν θα χαθούν από μία κακή βραδιά, μία άτυχη στιγμή, κάτι το απρόβλεπτο. Φαινόταν πού πάει το πράγμα με τον Βίκτορ και γενικώς με τα κενά της ομάδας, δεν μου άρεσε αυτό που έβλεπα στα φιλικά αλλά και ο τρόπος σκέψης που διάβαζα ότι έχει ο Βίκτορ. Πήγαινε κύριε να πάρεις την πρόκριση των 25 εκ. Ευρώ τον Ιούλη και άσε ήσυχη την ομάδα, μην τα κάνεις σαλάτα. Αυτό έπρεπε να είναι το σκεπτικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ