aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Καταγγελία για «στημένες» κληρώσεις

Ο Ισραηλινός Μπένι Αλον, που συμμετείχε για χρόνια στην οργάνωση των κληρώσεων στο Μουντιάλ, είπε ότι σε πολλές περιπτώσεις τα συμφέροντα των εθνικών ομάδων ευνοούνται από ίντριγκες.

Το πρώην στέλεχος της FIFA, που αυτή την στιγμή βρίσκεται σε νομική διαμάχη μαζί της με την για παρατυπίες, συνεργάζεται με την ελβετική δικαιοσύνη αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για το πώς λειτουργεί η παγκόσμια ομοσπονδία.

Είπε ότι κατά την περίοδο που δούλευε στην οργάνωση των κληρώσεων για το Παγκόσμιο Κύπελλο υπήρξαν δολοπλοκίες. Μία από τις πιο διαβόητες περιπτώσεις, η κλήρωση για το Μουντιάλ του 1994 στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Μια μέρα πριν την κλήρωση, ήμουν με τους διοργανωτές και με πίεζαν προκειμένου το Μεξικό να παίξει στο Ορλάντο».

Αυτή η πόλη ήταν εκείνη όπου θα βρίσκονταν κυρίως οι φίλαθλοι του Μεξικού. Ετσι ενδιαφέρονταν να εστιάσουν εκεί οι χορηγοί. Την επόμενη μέρα στην κλήρωση, το Μεξικό βρέθηκε στον πέμπτο όμιλο και θα έπρεπε να παίξει στο Ορλάντο και σε άλλες πόλεις.

«Δεν ξέρω πώς το έκαναν, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το Μεξικό έπρεπε να παίξει στο Ορλάντο,» είπε ο Αλον, που εργαζόταν στην οργάνωση των κληρώσεων από το 1990, υποστηρίζοντας ότι κατά την διάρκεια εκείνης της περιόδου υπεύθυνος για τις κληρώσεις ήταν ο Γιόζεφ Μπλάτερ.

«Ο Μπλάτερ ήταν ο άνθρωπος στις καυτές μπάλες,» τόνισε χαρακτηριστικά. Πάντως όσον αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 που πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία, ο Γιόζεφ Μπλάτερ είπε ότι όλα είχαν περάσει στα πλαίσια του νόμου.

Όμως ήδη τον Ιούνιο ο πρώην πρόεδρος της FIFA, Γιόζεφ Μπλάτερ, αποκάλυψε στην εφημερίδα της Αργεντινής La Nacion ότι στο παρελθόν γίνονταν στημένες κληρώσεις στα Κύπελλα Ευρώπης, παγώνοντας τα μπαλάκια της κλήρωσης. Η καταγγελία, που δεν τεκμηριώθηκε, αφορούσε τον πρώην πρόεδρο της UEFA Αρτέμιο Φράνκι. Μάλιστα ο Μπλάτερ τότε είχε υποστηρίξει ότι κάτι παρόμοιο δεν είχε συμβεί ποτέ σε κληρώσεις της FIFΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ