aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Παρασκήνια | Αθλητικά ΚύπρουΗ ποδηλασία είναι και σέξι…

Η ποδηλασία είναι και σέξι…

Του έκανε τη ζωή ποδήλατο λένε όταν μια γυναίκα έχει τον άντρα της στο τρέξιμο ή το αντίστροφο. Ωστόσο η ποδηλασία έχει αρκετά οφέλη στην υγεία, ενώ όταν δεν γίνεται σωστά μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα στην σεξουαλικότητα, λόγω της σέλας.

Και δεν αναφερόμαστε στο να κάνει ορθοπεταλιά κάποιος και να μην υπάρχει σέλα, αλλά σε έρευνές που έχουν γίνει για τον κίνδυνο που μπορεί να υπάρχει στην σεξουαλική υγεία.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Ανδρολογικό Ινστιτούτο “Η πίεση που ασκείται στο περίνεο κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας έχει συσχετιστεί με την δημιουργία και εξέλιξη των σεξουαλικών επιπλοκών”, ενώ η έρευνα επεκτάθηκε και σε γυναίκες ποδηλάτισσες και κατέδειξε τις ίδιες βλάβες. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να λάβει ο ποδηλάτης προληπτικά μέτρα, όπως το σωστό στυλ οδήγησης, την  κατάλληλη θέση της σέλας και την  κατάλληλη σέλα. Η σέλα είναι εξαιρετικά σημαντική αφού το κατάλληλο κάθισμα ποδηλάτου μπορεί να βοηθήσει να αποτρέψει βλάβη της στυτικής και γενικότερα της σεξουαλικής λειτουργίας.

Ωστόσο τα περισσότερα που προσφέρει η ποδηλασία είναι θετικά, αφού χτίζει αντοχή και δύναμη με έναν ολιστικό τρόπο καθώς κάθε μέρος του σώματος εμπλέκεται σε αυτή,  βελτιώνει σταδιακά τη γενική λειτουργία των μυών, με μικρό κίνδυνο υπερπροπόνησης ή καταπόνησης, αυξάνει την καρδιαγγειακή ικανότητα κατά 3-7%, μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου κατά 50%, βοηθάει στο κάψιμο λίπους, βελτιώνει τον συντονισμό και μειώνει το στρες.

Όταν μάλιστα κάνουν πετάλι όμορφες γυναίκες τότε η ποδηλασία γίνεται αυτομάτως και πολύ σέξι….

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ