aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLIGUE 1Football Leaks: Οι «κομπίνες» της Μονακό για να υπογράφει ανήλικα ταλέντα

Football Leaks: Οι «κομπίνες» της Μονακό για να υπογράφει ανήλικα ταλέντα

Μπορεί την τρέχουσα σεζόν να παραπαίει – έχει συγκεντρώσει 7 βαθμούς σε 13 ματς και βρίσκεται στην προτελευταία (19η) θέση της Ligue 1 – αλλά η Μονακό παραμένει πιστή στην πάγια πολιτική της ανάδειξης νεαρών ταλαντούχων παικτών. Κι όμως αυτή η πολιτική στηρίχθηκε κι αναπτύχθηκε σε «κομπίνες» σύμφωνα με το Football Leaks.

Διαβάστε επίσης: Football Leaks: Σκάνδαλο ντόπινγκ με σταρ πολυνίκη του Champions League

Καθώς ένας παίκτης κάτω των 15 ετών δεν μπορεί να υπογράψει συμβόλαιο – σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA – η Μονακό υπέγραφε ιδιωτική συμφωνία. Σε αυτήν συμπεριλαμβανόταν πριμ υπογραφής 15.000 ευρώ μαζί με επίδομα για εύρεση κατοικίας και σχολείου. Προφανώς αυτά δεν εμφανιζόταν πουθενά κατά την εγγραφή των παικτών στη γαλλική λίγκα, η οποία δεν αναγνωρίζει ιδιωτικά συμβόλαια.

Διαβάστε επίσης: Football leaks: τα… άπλυτα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στη φόρα!

Επιπλέον, το ίδιο ποσό (15.000 ευρώ) διδόταν ως πριμ στην οικογένεια του παίκτη. Η Μονακό μέσω mails που εστάλησαν από συνεργάτη του γενικού διευθυντή της ομάδας, Βαντίμ Βασιλίεβ, έβρισκε δουλειά στους γονείς του κάθε ποδοσφαιριστή για να τους πείσει να δώσουν τη συγκατάθεση για την ένταξη του ανήλικου γιου τους στα τμήματα υποδομής. Τι γίνεται, όμως, με τους ατζέντηδες; Δεν επιτρέπεται, προφανώς, η λήψη προμήθειας για μεταγραφές ανηλίκων παικτών. Αρχικά γεννήθηκε η σκέψη να πληρώνονται ως scouts από την ομάδα. Αυτό, ωστόσο, έμοιαζε ριψοκίνδυνο.

Διαβάστε επίσης: Football Leaks: Η «Μπάρσα» τα έπαιρνε… χοντρά για τους MSN σε φιλικά

«Ο παίκτης ζει στο Μονακό και δεν πληρώνει φόρους. Οπότε θα μπορεί να δίνει τα χρήματα που θα πήγαιναν για φορολογία στον ατζέντη», αναφέρεται σε mail που εστάλη από τους Μονεγάσκους προς την οικογένεια ποδοσφαιριστή εκκολαπτόμενου στα τμήματα υποδομής της. «Μαύρα», δηλαδή, χρήματα προς του μάνατζερ. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση ταλέντου είναι ο Κιλιάν Εμπαπέ ο οποίος σε ηλικία 15 ετών εντάθηκε στα τμήματα υποδομής της Μονακό και πωλήθηκε τον Αύγουστο του 2017 σε ηλικία στην Παρί Σεν-Ζερμέν αντί 180.000.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλύψεις των Football Leaks για την μετεγγραφή του Εμπαπέ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ