aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ένας Κύπριος στην ΑΕΚ Αθηνών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ & ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Σε μια νέα εποχή, που συνδέεται άμεσα με τις επικείμενες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, περνά η ΠΑΕ ΑΕΚ και επίσημα από χθες. Ο Αλέξης Δέδες αποχωρεί προκειμένου να αναλάβει στρατηγικό ρόλο στην Επιτροπή Εξομάλυνσης και τα ηνία της «κιτρινόμαυρης» εταιρείας περνούν σε ένα πρόσωπο άγνωστο στην «κιτρινόμαυρη» κοινωνία, αλλά με εξαιρετικές προοπτικές, σύμφωνα με την εκτίμηση που υπήρχε στο σύνολο των ποδοσφαιρικών παραγόντων.

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Αλέξανδρος Δέδες, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του στον πρόεδρο της ομάδας, Ευάγγελο Ασλανίδη. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή. H διοίκηση της ομάδας ευχαριστεί τον κ. Δέδε για την προσφορά του στο διάστημα της άψογης συνεργασίας τους και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της επαγγελματικής του καριέρας. Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ ΑΕΚ θα αναλάβει ο κ. Μηνάς Λυσάνδρου. Ο Μηνάς Λυσάνδρου γεννήθηκε το 1980 στη Λάρνακα της Κύπρου και συνέχισε τις σπουδές του στο νομικό τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές αρχικά στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης με αντικείμενο τους Διεθνείς Αθλητικούς Οργανισμούς, και στη συνέχεια στο ISDE, στη Μαδρίτη, με εξειδίκευση στο Διεθνές Αθλητικό Δίκαιο» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ, που επισημοποίησε την αλλαγή σελίδας στην ΠΑΕ.

Η επιλογή του Λυσάνδρου μπορεί να αιφνιδίασε αρκετούς, με δεδομένο πως πρόκειται για πρόσωπο που είχε ελάχιστη εμπλοκή με τα κοινά της ΑΕΚ, αλλά στηρίχθηκε σε απόλυτα τεχνοκρατικούς όρους και στις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Ο εν δυνάμει διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ -θα ενεργοποηθεί η παραίτηση Δέδε μόλις αναστείλει τη δικηγορική άδεια, καθώς υπάρχει ασυμβίβαστο νομικού με εμπορικό εκπρόσωπο- είναι από τα νέα πρόσωπα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε μικρό διάστημα πάντως έχει προλάβει να ασχοληθεί με σημαντικές ποδοσφαιρικές υποθέσεις. Η ειδίκευσή του είναι στις σχέσεις με τις διεθνείς ομοσπονδίες (η ΑΕΚ είχε στέλεχος τον Δέδε, που είχε θητεύσει στα διεθνή φόρα), με μάστερ στο αθλητικό δίκαιο, και τον κάνει να φαντάζει ιδανικός: νέος, φιλόδοξος, με φρέσκες ιδέες, άρτιος νομικά -αν και δεν θα ασχολείται με το αμιγώς νομικό κομμάτι-, καταρτισμένος.

Πριν φτάσει στην επιλογή του Λυσάνδρου, η ΑΕΚ πήρε εξαιρετικές συστάσεις, είδε με προσοχή την πορεία του και βέβαια υπήρξαν επαφές με τον Μελισσανίδη, του οποίου αποτελεί προσωπική επιλογή. Αλλωστε οι τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο δείχνουν πως η Ενωση χρειαζόταν θωράκιση για την επόμενη μέρα. Στην ΑΕΚ εκτιμούν πως η Επιτροπή Εξομάλυνσης εξασφαλίζει ισονομία για λίγο διάστημα και συνεχίζουν να έχουν πρώτο λόγο στις επικείμενες εκλογές της ομοσπονδίας. Η επόμενη μέρα δεν περιλαμβάνει συμμαχίες ή συνασπισμούς και η ΑΕΚ οφείλει να έχει τα κατάλληλα στελέχη. Στη λειτουργία της ΠΑΕ πάντως κομβικό ρόλο διατηρεί -με αναβαθμισμένες ιδιότητες- η αναπληρωτής γενική διευθύντρια Αγγελική Αρκάδη, ενώ πάντα τον τελευταίο λόγο κρατά ο Μελισσανίδης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ