aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Παρασκήνια | Αθλητικά ΚύπρουΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΕιδικό ένθετο ρετρό στο αναβαθμισμένο «Goal.com.cy»

Ειδικό ένθετο ρετρό στο αναβαθμισμένο «Goal.com.cy»

Ενόψει τελικού κυπέλλου, στην ανανεωμένη και αναβαθμισμένη ιστοσελίδα μας, «Goal.com.cy», υπάρχει ένα ειδικό ένθετο με θέματα ρετρό. Χθες ο Γιώργος Σαζεΐδης μας «μετέφερε» μέσω του αρχείου του «Φιλελεύθερου» (και ρεπορτάζ του Κυριάκου Λυσιώτη) στον πρώτο τελικό ανάμεσα στην Ομόνοια και τον Απόλλωνα, το 1965.

Όταν «οι δύο αντίπαλοι προητοιμάσθησαν με μεγάλη επιμέλειαν και προσοχήν, γεγονός το οποίο προδικάζει τον απογευματινόν αγώναν συγκλονιστικόν και αμφίρροπον εις όλη του την έκτασιν». Κι επίσης ότι «με πρωτοφανή διάθεσιν και πίστιν εις την τελική νίκην, ποδοσφαιρισταί, ιθύνοντες και οπαδοί εκστρατεύουσιν σήμερον εις το ΓΣΠ». Τότε για το γήπεδο τα βρήκαν εύκολα…

Πώς τα φέρνει καμιά φορά η ποδοσφαιρική ζωή. Το 1965, τον τελικό Κυπέλλου Κύπρου, που αθλοθέτησε η Coca-Cola, διαιτήτευσαν Λιβανέζοι διαιτητές!  Διαιτητής ήταν ο Άτεφ Σινάν και επόπτες οι Ιμπραχίμ Σάμπρα και Τζόσεφ Αμπού – Μουράτ.

Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν, είτε είμαστε στο 1965 είτε στο 2016: «Συμπερασματικώς, η μεγάλη μάχη θα κριθή, αφού πρώτα και οι 22 αντίπαλοι προσφέρουν εις αυτήν και την τελευταίαν ικμάδαν της δυνάμεώς των»!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ