aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ€8.880.000.000 (!) από τους μεγιστάνες του ποδοσφαίρου

€8.880.000.000 (!) από τους μεγιστάνες του ποδοσφαίρου

Ο θρίαμβος (4-0) της Παρί Σ.Ζ. απέναντι στην Μπαρσελόνα στο Παρίσι, μπορεί να χρησιμεύσει ως ιδανικό άλλοθι στις επενδύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν κάνει οι ιδιοκτήτες της γαλλικής ομάδας από το Κατάρ, προκειμένου ο σύλλογος να πατήσει την κορυφή της Ευρώπης. Ο κυρίαρχος στόχος τους.

Βέβαια δεν είναι οι μοναδικοί που τα τελευταία χρόνια επενδύουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η καθημερινή γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», κατέγραψε 20 κορυφαίους επενδυτές, με συνολικές επενδύσεις στα 8.880.000.000 ευρώ(!) και συνολική περιουσία, χωρίς σε τρεις από αυτούς να είναι καταγεγραμμένη, να φτάνει το αστρονομικό ποσό των 179 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Της… μόδας είναι οι Κινέζοι επενδυτές όπως ο Τσεν Γιανσένγκ που το 2015 επένδυσε 50 εκατομμύρια ευρώ στην Εσπανιόλ, ο Τσιεν Λι (Κίνα) που κάνει κουμάντο στη Νις κι έβαλε 100 εκατομμύρια ευρώ, ο Ζανγκ Ζιντόνγκ που έχει περιουσία 3,8 δισεκατομμυρίων ευρώ κι επένδυσε στην Ίντερ 100 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ρώσος ιδιοκτήτης του «Σκορπιού», Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ με εταιρείες και στην Κύπρο, κάνει κουμάντο στη Μονακό από το 2011 (έβαλε πάνω από 250 εκατ. ευρώ) κι έχει περιουσία 7,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.  Την πρώτη δεκάδα των επενδυτών στο ποδόσφαιρο αποτελούν οι ακόλουθοι.

Τζέιμς Παλότα: Ο Αμερικανός ιδιοκτήτης της Ρόμα, έφτασε στην ιταλική πρωτεύουσα το 2012. Το εύρος της περιουσίας του δεν έχει ανακοινωθεί, ενώ οι συνολικές του επενδύσεις φτάνουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Ντίτμαρ Χοπ: Ο Γερμανός ιδιοκτήτης της Χοφενχάιμ έχει περιουσία 7,9 δισεκατομμυρίων και έχει κάνει συνολικές επενδύσεις 350 εκατομμύρια ευρώ.

Γόνγκχονγκ Λι: Ο Κινέζος επιχειρηματίας που συμφώνησε με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την αγορά της Μίλαν, δεν έχει κάνει γνωστή την περιουσία του, ενώ οι συνολικές επενδύσεις του είναι 350 εκατομμυρίων ευρώ.

Στάνλει Κρένκε: Ο Αμερικανός ιδιοκτήτης της Άρσεναλ έχει περιουσία 7,7 δισεκατομμυρίων ευρώ και οι συνολικές του επενδύσεις φτάνουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Ταμίν Μπιν Χαμάντ Αλ Τανί: Ο σεΐχης ιδιοκτήτης της Παρί Σ.Ζ έχει περιουσία 70 δισεκατομμυρίων ευρώ και έχει κάνει συνολικές επενδύσεις 600 εκατομμύρια ευρώ.

Τζον Χένρι: Ο Αμερικάνος ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ έχει περιουσία 3.4 δισεκατομμύρια ευρώ και οι συνολικές επενδύσεις του φτάνουν στα 600 εκατομμυρία ευρώ.

Τζο Λιούις: Ο Βρετανός ιδιοκτήτης της Τότεναμ έχει περιουσία 5,3 δισ. ευρώ και έχει κάνει επενδύσεις 800 εκατομμυρία ευρώ.

Μάλκομ Γκλέιζερ: Ο Αμερικανός ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει περιουσία 4 δισεκατομμύρια ευρώ και έχει κάνει επενδύσεις 800 εκατομμυρία ευρώ.

Μανσούρ Μπιν Ζαγιέρντ Αλ Ναγιάν: Ο σεΐχης από το Άμπου Ντάμπι, ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι έχει περιουσία 26 δισ. ευρώ και έχει κάνει επενδύσεις 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Ο Ρώσος ιδιοκτήτης της Τσέλσι έχει προσωπική περιουσία 7,6 δισ. ευρώ και έχει κάνει επενδύσεις 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ