aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΓ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔιγενής Μόρφου: Ένας πολιτιστικός και αθλητικός φάρος

Διγενής Μόρφου: Ένας πολιτιστικός και αθλητικός φάρος

Ο Διγενής Ακρίτας Μόρφου γιορτάζει. Πριν από 86 χρόνια, 36 Μορφίτες, ζώντας τότε κάτω από τον αποικιακό ζυγό, σε μια φιλική σύναξη ίδρυσαν το σωματείο Διγενής Ακρίτας Μόρφου με την ευρύτερη επωνυμία Αθλητικός Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Διγενής Ακρίτας Μόρφου. Δεν ήταν τυχαία η επωνυμία που έδωσαν οι ιδρυτές του σωματείου, διότι εσωτερικός πόθος όλων ήταν η απελευθέρωση της πατρίδας μας που στέναζε τότε κάτω από τον αποικιακό ζυγό, με τη βοήθεια του μυθικού βυζαντινού Διγενή Ακρίτα των συνόρων.

Η πολυσχιδής ανάπτυξη του σωματείου ήταν ραγδαία σε όλα τα επίπεδα. Πολυδιάστατη και πλούσια δραστηριότητα στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, ενώ τα μέλη του σωματείου εντάχθηκαν στις τάξεις των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στον απελευθερωτικό αγώνα. Πολλοί ήταν οι αγωνιστές – μέλη του σωματείου που οδηγήθηκαν στα κρατητήρια, φυλακίστηκαν ή έδρασαν ως καταζητούμενοι.

Η προσπάθεια σήμερα, 43 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, συνεχίζεται, μέσα από ανυπέρβλητες οικονομικές δυσκολίες και άλλα προβλήματα. Με στόχο ο Διγενής Ακρίτας Μόρφου να ξαναγυρίσει στην έδρα του, για να συνεχίσει το πεπρωμένο του και να αποτελέσει και πάλι τον πολιτιστικό και αθλητικό φάρο που θα ακτινοβολεί σε ολόκληρο το διαμέρισμα της αγαπημένης Μόρφου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ