aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διαγωνισμός… ανατροπών

Το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου έγινε 5-4 με τρεις ανατροπές και εφτά γκολ από το 64′ μέχρι και το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων για να φτάσει η Σουόνσι στην πρώτη της νίκη έπειτα από την πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος, σε ένα τρελό ματς κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας!

Η συμπεριφορά της άμυνας της Σουόνσι στη φάση από την οποία οι Λονδρέζοι άνοιξαν το σκορ στο «Liberty Stadium», απέδειξε γιατί η ουαλική ομάδα έχει το χειρότερο – ξεπερνώντας με 26 γκολ και τη Γουέστ Χαμ – παθητικό στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Ο Ζαχά, έπειτα από γέμισμα του Μπεντεκέ στην περιοχή, είχε την άνεση να ελιχθεί ανάμεσα σε Τέιλορ και Φερνάντες και να πλασάρει σωστά τον Φαμπιάνσκι για το 1-0. Η Πάλας έδειχνε πιο ενεργή και με μεγαλύτερη διάθεση να τελειώσει το ματς από νωρίς, ωστόσο, στο 36′ ο Γκίλφι Σίγκουρντσον με απευθείας εκτέλεση φάουλ έφερε το σκορ στο 1-1 ξεγελώντας τον Γουέιν Χένεσι! Οι «αετοί» θα μπορούσαν να έχουν απαντήσει άμεσα αν στο 40′ η μπάλα δεν σταματούσε στο δοκάρι από κεφαλιά του Ζαχά και οι Γουίκαμ και Μπεντεκέ συνεννοούνταν λίγο καλύτερα για το «ριμπάουντ». Το παιχνίδι είχε ανοίξει πλέον αρκετά και οι Ουαλοί, έχοντας αναθαρρήσει από την ισοφάριση, ανέβασαν στροφές.

Στην επανάληψη η εμφάνιση της ομάδας του Μπράντλεϊ στο πρώτο μέρος ξεχάστηκε πολύ γρήγορα, αφού οι γηπεδούχοι έδειξαν πολύ πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο. Στο 66′ έκαναν την ανατροπή με τον Λιρόι Φερ από κεφαλιά του Γιορέντε να σκοράρει και μάλιστα, να γράφει και το 3-1 λίγα δευτερόλεπτα αργότερα με προβολή από το δεύτερο δοκάρι σε κεφαλιά πάσα του Άματ! Ακόμα κι έτσι, όμως, όλα πήγαν στράφι μέσα σε τρομερά μικρό χρονικό διάστημα για το τελικό 3-3! Ο Τόμκινς στο 75′ από ασίστ του ΜακΆρθουρ στην περιοχή και ο Κορκ με αυτογκόλ, διαμόρφωσαν το ισόπαλο αποτέλεσμα, με το οποίο, η Σουόνσι έχυσε όλο το γάλα από την κάρδαρα, που είχε μαζέψει στο δεύτερο μέρος… Και επειδή η Πάλας βρήκε πρόσφορο έδαφος για τη δεύτερη ανατροπή στο ματς προκαλώντας… τρέλα σε όποιον παρακολουθούσε το παιχνίδι με τα πέντε γκολ 18 λεπτά και ο Μπεντεκέ στο 84′ όταν ο Σκοτ Νταν έδωσε στη μπάλα πορείς προς την εστία του Φαμπιάνσκι για να πεταχθεί ο Βέλγος στράικερ και να κάνει το 4-3.

Και όχι, δεν τελείωσαν εκεί! Οι δύο ομάδες ήταν αποφασισμένες να κάνουν τον κόσμο να τσιμπιέται και να προσπαθεί να χωνέψει όλα όσα έβλεπε! Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιορέντε ισοφάρισε βάζοντας το πόδι του στο σουτ του Σίγκουρντσον, ενώ ο Ισπανός στο 90’+3′ διαμόρφωσε το τελικό 5-4 με «ριμπάουντ» σε μπλόκο που βρήκε ξανά ένα σουτ του προαναφερθέντα Ισλανδού συμπαίκτη του!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ