aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΜπαλαδόροι που επέλεξαν απίθανα επαγγέλματα όταν «κρέμασαν» τα παπούτσια

Μπαλαδόροι που επέλεξαν απίθανα επαγγέλματα όταν «κρέμασαν» τα παπούτσια

Το κλισέ του ποδοσφαιριστή που όταν «κρεμάει τα παπούτσια» του γίνεται προπονητής ή γυμναστής ή πρόεδρος της ομάδας που αγάπησε, υπάρχει για να σπάει.

Η ελλαδική ιστοσελίδα «contra.gr» ετοίμασε ένα ωραίο αφιέρωμα, στο οποίο αναφέρει πέντε περιπτώσεις σπουδαίων ποδοσφαιριστών που πέρασαν από την Primera Division για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή, μέσα σε νέα φιλόδοξα projects.

Ο ένας έγινε DJ, ο άλλος καταπιάστηκε με τη βιοτεχνολογία, ενώ υπήρξε ακόμα και τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης που έγινε συγγραφέας. Αυτοί οι πρώην παίκτες της La Liga εγκατέλειψαν το ποδόσφαιρο, ξεκινώντας μια νέα επαγγελματική περιπέτεια.

Γκάιθκα Μεντιέτα: Από τη Βαλένθια στα πλατό του DJ

Θριάμβευσε στη Βαλένθια, πέρασε από την Μπαρτσελόνα και έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην μυθολογία του 90s ισπανικού ποδοσφαίρου. Σήμερα, ο 46χρονος Μεντιέτα συναγωνίζεται τον… Πολ Όκενφολντ και άλλους DJs με ειδίκευση στο electro/funk/indie rock ρεπερτόριο, παίζοντας στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στην Ιμπίθα, ενώ παράλληλα ασχολείται και με την επικοινωνιακή προώθηση του Champions League ανά την Ευρώπη.

Ζουλιέν Εσκουντέ: Από τη Σεβίλλη στην υψηλή γαστρονομία

Πέρασε σχεδόν 7 χρόνια στη Σεβίλλη, με δυο Κύπελλα Ισπανίας και δυο Europa League. O Εσκουντέ έζησε το όνειρο του ποδοσφαίρου στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης και σήμερα έχει ανοίξει δυο από τα κορυφαία σε διεθνή αξιολόγηση εστιατόρια της Μαδρίτης με ειδίκευση στην κουζίνα του κρέατος. Το SQD Meat Point και το BB Bistro θα έχουν και πάλι κάθε μέρα γιορτή, όταν θα αρθεί η καραντίνα.

Ματιέ Φλαμινί: Από τη Χετάφε στη Βιοχημεία

Ο Φλαμινί δεν περίμενε να σταματήσει το ποδόσφαιρο για να ασχοληθεί με την επιχειρηματικότητα της βιοτεχνολογίας. Η GF Biochemicals, η εταιρεία που ίδρυσε πριν από λίγα χρόνια μαζί με φίλο του, παράγει οξέα ικανά για φιλικές προς το περιβάλλον χημικές διεργασίες και πιέζει με κάθε τρόπο τις πολυεθνικές εταιρείες που διατηρούν εργοστάσια, ελπίζοντας σε μια πιο eco-friendly πολιτική.

Μπεμπέτο & Ρομάριο: Από τις Λα Κορούνια και Μπαρσελόνα στην πολιτική

Αντίπαλοι στη La Liga, με τον Μπεμπέτο να διεκδικεί το πρωτάθλημα της σεζόν 1993-1994 με τη Λα Κορούνια και τον Ρομάριο να το κερδίζει στο ‘νήμα’ της τελευταίας αγωνιστικής με την Μπαρτσελόνα, οι δυο τους βρέθηκαν στη εθνική Βραζιλίας’ στο Παγκόσμιο Κύπελλο 1994 όπου και κατέκτησαν το τρόπαιο. Μαζί βρίσκονται και σήμερα στο προοδευτικό πολιτικό κόμμα Podemos, ελπίζοντας σε μια θέση στο βραζιλιάνικο κοινοβούλιο.

Μπόντο Ίλγκνερ: Από τη Ρεάλ στη λογοτεχνία

Ο τερματοφύλακας που βοήθησε τον Ίκερ Κασίγιας να αναδειχθεί, παρέμεινε στη Ρεάλ Μαδρίτης για 5 χρόνια (1996-2001), κατακτώντας εγχώριους τίτλους αλλά και ένα Champions League. Ο 53χρονος Ίλγκνερ σήμερα ζει στο Αλικάντε μαζί με τη γυναίκα του, Μπιάνκα, με την οποία και έγραψαν μαζί ένα γερμανόφωνο μυθιστόρημα με τίτλο ‘Alles’. Πρόκειται για την ιστορία ενος φημισμένου ποδοσφαιριστή, που παρασύρεται από τον έρωτα μιας ‘σκοτεινής’ γυναικείας παρουσίας. Δεν θα λέγαμε πως το συγκεκριμένο βιβλίο έχει και τις καλύτερες κριτικές από όσους το διάβασαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ