aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ«Αδελφά σωματεία μας, είναι μόνο η Σαλαμίνα Λονδίνου, Ν. Υόρκης & Γκάνας»

«Αδελφά σωματεία μας, είναι μόνο η Σαλαμίνα Λονδίνου, Ν. Υόρκης & Γκάνας»

Φαίνεται πως ο τέως πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας, Ανδρέας Παρασκευά, ενοχλείται όταν οπαδοί άλλων ομάδων αποκαλούν αδελφό-σωματείο αυτό των ερυθρόλευκων.

«Περί αδελφών σωματείων ο λόγος. Χωρίς παρεξήγηση αδελφά σωματεία για μας είναι η Σαλαμίνα Λονδίνου, Νέας Υόρκης και Γκάνας», έγραψε ο κ. Παρασκευά, αναρτώντας παράλληλα τη φωτογραφία της Νέας Σαλαμίνας Λονδίνου, περσινής πρωταθλήτριας του παροικιακού πρωταθλήματος Αγγλίας και κατόχου του FA Cup όπου συμμετέχουν περίπου 350 ομάδες.

Το FA Cup, πληροφοριακά είναι η αρχαιότερη διοργάνωση της αγγλικής ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας. Πιο αρχαία και από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Μεγάλης Βρετανίας. Φέτος η Νέα Σαλαμίνα είναι μία ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και είναι ξανά στα ημιτελικά του FA Cup.

Στο παρελθόν, η Νέα Σαλαμίνα έφερε στο ρόστερ της παίκτες που έπαιξαν στο παροικιακό πρωτάθλημα, όπως οι Νάιτσελ Μακνίλ και Κένι Ντάιερ.

Ο τελευταίος ήταν μέλος του ρόστερ όταν η Νέα Σαλαμίνα κατέκτησε το μοναδικό της τρόπαιο (1990-91), ενώ ο Μακνίλ απουσίαζε στον τελικό λόγω τιμωρίας και στη θέση του έπαιξε ο Χριστάκης Μαύρος, ο οποίος μάλιστα σκόραρε στο 3-2 επί της Ομόνοιας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ