aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Παρασκήνια | Αθλητικά ΚύπρουΑΝΟΡΘΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΠλήρωσε 619.000 ευρώ και πέρασε στο ντούκου!

Πλήρωσε 619.000 ευρώ και πέρασε στο ντούκου!

Ο Χρίστος Πουλλαΐδης ανακοίνωσε ότι η Ανόρθωση έχει απαλλαγεί, πλέον, από τον βραχνά για τις οφειλές προς τον Στανιμίρ Στόιλοφ και τον βοηθό του. Κι αυτό έγινε κατόπιν ερώτησης για τον ρόλο του Σάββα Κάκου.

«Ο Κάκος αποπλήρωσε τον Στόιλοφ και τον Τσβετάνοφ», ήταν η απάντηση του προέδρου της Ανόρθωσης. Ποιες ήταν οι αποφάσεις της ΦΙΦΑ για τον Στόιλοφ και τον Τσβετάνοφ; Στον Βούλγαρο προπονητή και τον βοηθό του, με βάση τη δικαστική απόφαση, η Ανόρθωση έπρεπε να πληρώσει 450 χιλιάδες ευρώ στον πρώτο και 169 χιλιάδες ευρώ στον δεύτερο! Η σούμα μας κάνει 619 χιλιάδες ευρώ.

Με απλά λόγια, 619 χιλιάδες ευρώ πληρώθηκαν από έναν πρώην πρόεδρο, δύο-τρία χρόνια μετά την αποχώρησή του από την προεδρία! Και το θέμα, λίγο-πολύ πέρασε στο ντούκου. Αν γινόταν κάτι παρόμοιο απ’ όλους τους πρώην προέδρους και παράγοντες της Ανόρθωσης τα τελευταία δέκα χρόνια, πιθανότατα σήμερα ο σύλλογος θα είχε και κομπόδεμα στην τράπεζα κι όχι να χρωστά 7 εκατομμύρια.

Ο Σάββας Κάκος έχει χαθεί από προσώπου γης (οι πληροφορίες λένε ότι τον περισσότερο καιρό βρίσκεται στην Κίνα για τις δουλειές του) και δεν πολυεμφανίζεται στις συνελεύσεις και στις εκδηλώσεις της «Κυρίας». Γιατί πλήρωσε τον Στόιλοφ και τον Τσβετάνοφ; Αν κατάλαβα καλά, διότι είχε δεσμευθεί δημόσια.

Τότε επικρατούσε ένα αλαλούμ, εν μέσω αλληλοκατηγοριών ανάμεσα στους νυν και στους πρώην με θέμα την ίδρυση της εταιρείας. Ήταν η περίοδος που μόλις πρωτοανέλαβε ο Χρίστος Πουλλαΐδης. Γενικώς, τότε, έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα κι ήταν της μόδας συνθήματα τύπου «του φοίνικα η φλόγα δεν γίνεται εταιρεία»… Το ωραίο της ιστορίας είναι ότι κάποιοι απ’ αυτούς που φώναζαν τα συνθήματα, έγιναν και μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας της Ανόρθωσης.

Ο ένας το μακρύ του, ο άλλος το κοντό του, τον Ιανουάριο του 2014, ο Κάκος είχε δημοσιοποιήσει μία επιστολή στους πρώην προέδρους που έλεγε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: «Η μοναδική απόφαση που πάρθηκε επί προεδρίας μου και επιβαρύνει τα οικονομικά της Ανόρθωσης είναι η υπόθεση Στόιλοφ και του βοηθού του και η προσφυγή τους στη ΦΙΦΑ. Μία απόφαση που πήρα κατόπιν νομικών γνωματεύσεων. Έχω ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο ότι σε περίπτωση που η έφεση της Ανόρθωσης δεν έχει επιτυχή κατάληξη θα επωμισθώ και αυτό το οικονομικό βάρος από τον “λογαριασμό” μου στην Ανόρθωση. Σήμερα, θέτω ως απαραίτητη προϋπόθεση να ισχύσει το ίδιο με όλους τους πρώην προέδρους του συλλόγου μας σε όλες τις προηγούμενες υποθέσεις στη ΦΙΦΑ και των αποζημιώσεων που έχουν πληρωθεί από το ταμείο της Ανόρθωσης».

Ακολούθησε, βέβαια, ένας γενικός χαμός με επιστολές, απαντήσεις επί απαντήσεων με βαριές κουβέντες, αλλά επικρατούσε η εντύπωση ότι η δέσμευση του Κάκου ήταν γραμμένη στην άμμο. Τελικά αποδεικνύεται ότι εξόφλησε τον Βούλγαρο τεχνικό και τον βοηθό του, οι οποίοι καλοπέρασαν στην Κύπρο, έγιναν πλουσιότεροι και άφησαν πίσω τους συντρίμμια. Δηλαδή αν δεν ρωτούσαν την Κυριακή τον Πουλλαΐδη, δεν θα γνώριζε κανείς, ούτε αν πληρώθηκαν ο Στόιλοφ και ο Τσβετάνοφ, ούτε ποιος τους πλήρωσε.

Διότι, κακά τα ψέματα, 619 χιλιάδες ευρώ στις μέρες μας, είναι μεγάλη υπόθεση. Και ποιος ξέρει. Ενδεχομένως κι άλλοι πρώην πρόεδροι της Ανόρθωσης, όπως ήταν η «απαραίτητη προϋπόθεση» που έθεσε ο Κάκος, να έχουν πληρώσει τις «αμαρτίες» τους με αποφάσεις της ΦΙΦΑ, αλλά να μην το ξέρει κανείς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ