aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μετρ των προκρίσεων

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις… Εννέα στις 10 προκρίσεις έχει ο Τιμούρ Κετσπάγια τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο!

Σίγουρα, αποτέλεσε έναν έξτρα λόγο που η ΑΕΚ οδηγήθηκε στην επιλογή του Γεωργιανού.

Με εννέα στις δέκα προκρίσεις τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο -συνολικά εννέα στις 12, αν συνυπολογίσουμε και τους αγώνες που έγιναν Σεπτέμβρη μήνα- είναι προφανές πως ο Τιμούρ Κετσπάγια έχει τον τρόπο να ξεπερνάει τα εμπόδια, προκειμένου να φτάνει στους ομίλους, τόσο του Champions League όσο και του Europa!

Η Ένωση, λοιπόν, παρά το γεγονός πως βρίσκεται στους αδύναμους, αισιοδοξεί πως, αν της χαμογελάσει και η κλήρωση, μπορεί να φέρει εις πέρας μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή.

Το sport-fm.gr υπενθυμίζει τις μεγάλες επιτυχίες του Κετσπάγια τους καλοκαιρινούς μήνες!

Ανόρθωση 2005-06

Στην πρώτη του περιπέτεια σε προκριματικά -του Τσάμπιονς Λιγκ- ως παίκτης-προπονητής, ο Τιμούρ Κετσπάγια κατόρθωσε να οδηγήσει την ομάδα του σε δύο προκρίσεις Ιούλιο και Αύγουστο. Στον πρώτο προκριματικό γύρο έφερε ισόπαλο 1-1 με την Ντιναμό Μινσκ, για να επικρατήσει η ομάδα του στη ρεβάνς 1-0. Στον δεύτερο γύρο η πρόκριση-άθλος επί της Τραμπζονσπόρ με εντός έδρας 3-1 με σκόρερ τους Νικολάου, Φρούσο και Τσιταϊσβίλι για να ακολουθήσει η ήττα με 1-0 με γκολ του Φατίχ Τεκέ για τους Τούρκους, που, όμως, δεν μπόρεσαν να πάρουν την πρόκριση. Η ομάδα του Κετσπάγια αποκλείστηκε, τελικά, με δύο ήττες από τη Ρέιντζερς. Στη συνέχεια, έδωσε προκριματικό τον Σεπτέμβριο για τον 1ο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ που γινόταν Σεπτέμβριο, όπου αποκλείστηκε από την Παλέρμο. Το μοναδικό γκολ πέτυχε ο ίδιος ο Κετσπάγια, στον εκτός έδρας αγώνα με την ιταλική ομάδα.

Προκριματικοί γύροι Τσάμπιονς Λιγκ

Ντιναμό Μινσκ-Ανόρθωση: 1-1, 0-1
Ανόρθωση-Τραμπζονσπόρ 3-1 0-1
Ανόρθωση-Ρέιντζερς 1-2, 0-2

1ος γύρος Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ

Παλέρμο-Ανόρθωση 2-1, 4-0

Ανόρθωση 2007-08

Το καλοκαίρι του 2007 επιστρέφει για να αποκλείσει διαδοχικά τη Βαρντάρ Σκοπίων με δύο νίκες μέσα-έξω με το ίδιο σκορ, 1-0, ενώ θα πετύχει μία ακόμα σπουδαία πρόκριση σε βάρος της Κλουζ με το εκτός έδρας 3-1 και το 0-0 εντός έδρας. Τον Σεπτέμβριο του 2007 θα παίξει στον 1ο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και θα συντριβεί με 6-1, ενώ στη ρεβάνς το ματς τελείωσε 1-1.

Βαρντάρ-Ανόρθωση 0-1, 0-1
Κλουζ-Ανόρθωση 1-3, 0-0
Τότεναμ-Ανόρθωση 6-1, 1-1

Ανόρθωση 2008-09

Στη μεγάλη πορεία για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η Ανόρθωση του Τιμούρ Κετσπάγια θα αφήσει εκτός συνέχειας την αρμένικη Πιούνικ με 1-0 και 2-0. Στον δεύτερο γύρο κόντρα στη Ραπίντ Βιέννης θα σημειώσει μια σπουδαία νίκη με 3-0, με ένα γκολ από τον Σκοπελίτη και δύο τέρματα από τον Σόσιν, ενώ στη ρεβάνς το γκολ του Λάμπαν νωρίς έκοψε την… όρεξη των Αυστριακών. Στον 3ο γύρο η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια θα αποκλείσει τον Ολυμπιακό, ώστε να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με το αυτογκόλ του Τοροσίδη και τα τέρματα των Σόσιν και Λάμπαν. Το 3-0 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» δεν ανατράπηκε στη ρεβάνς από το 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού. Θυμίζουμε πως η Ανόρθωση έπαιξε στον ίδιο όμιλο με Παναθηναϊκό, Ίντερ και Βέρντερ και τερμάτισε στην τελευταία θέση με 6 πόντους.

Ανόρθωση-Πιούνικ 1-0, 2-0
Ανόρθωση-Ραπίντ Βιέννης 3-0, 1-3
Ανόρθωση-Ολυμπιακός 3-0, 0-1

Ολυμπιακός 2009-10

Ο Τιμούρ Κετσπάγια πρόλαβε να καθίσει σε τέσσερα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Εκείνη η σεζόν του 2009-10 ήταν η τελευταία πριν από αυτή που θα αρχίσει σε λίγες εβδομάδες, που είχαν παίξει προκριματικά για να μπουν στους ομίλους του Champions League. O Oλυμπιακός επικράτησε της Σλόβαν με 2-0 εντός & εκτός έδρας, ενώ στη συνέχεια με 2-0 εκτός και 1-0 εντός πήρε την πρόκριση κόντρα στη Σερίφ Τιρασπόλ.

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός 0-2, 0-2
Σερίφ Τιρασπόλ – Ολυμπιακός 0-2, 0-1

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τιμούρ Κετσπάγια ανέβαλε τον ΑΠΟΕΛ στο τέλος του περασμένου Αυγούστου, μετά τον αποκλεισμό του από την Αστάνα, που είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Ντομίνγκος Πασιένσια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ