aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Παρασκήνια | Αθλητικά ΚύπρουΑΝΟΡΘΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΊσως να μην είναι τόσο «άσχετος» και «μιζαδόρος»

Ίσως να μην είναι τόσο «άσχετος» και «μιζαδόρος»

Τελικά, αυτός ο παράξενος τύπος, ο Τεντ Φαν Λίουεν, ίσως να μην είναι τόσο «άσχετος» και «μιζαδόρος» όσο πολλοί συμπατριώτες μας τον χαρακτήριζαν.

Όταν έφυγε από την Ανόρθωση, βρήκε αμέσως δουλειά στην ολλανδική Τβέντε που ταλανιζόταν από σκάνδαλα και οικονομικά προβλήματα. Είναι αλήθεια ότι στην αρχή «ταλαιπωρήθηκε» λίγο κι η Τβέντε ήταν στις τελευταίες θέσεις.

Τώρα τελευταία, όμως, πήρε τα πάνω της, οι επιλογές του Φαν Λίουεν θεωρούνται αξιόπιστες και η Τβέντε ανέβηκε πολλά σκαλοπάτια. Σε εννέα σερί αγώνες μετρά επτά νίκες (!), μία ισοπαλία και μία ήττα, έφτασε τους 38 βαθμούς και όχι μόνο δεν κινδυνεύει, αλλά είναι σε απόσταση μόλις πέντε βαθμών για τη συμμετοχή της στα πλέι οφ που οδηγούν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ξέφρενης πορείας της Τβέντε τον τελευταίο καιρό είναι ένας παλιός γνώριμός μας, ο Τσινεντού Εντέ. Ο πρώην άσος της Ανόρθωσης, αν και στο ξεκίνημα της περιόδου είχε κάποιους τραυματισμούς, αναγεννήθηκε, καθιερώθηκε στην ενδεκάδα και βλέπει και δίχτυα. Έχει σκοράρει πέντε φορές το τελευταίο τρίμηνο!

Στην Κύπρο, στην περσινή σεζόν, ο Τσινεντού Εντέ δεν μπόρεσε να προσφέρει τα αναμενόμενα. Πολλές φορές ήταν βαρύς κι ασήκωτος, έως απροετοίμαστος. Αν και με την μπάλα στα πόδια ήταν πολύ καλός, ήταν πασιφανές ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό σε υψηλές εντάσεις.

Πώς γίνεται ένας παίκτης που έπαιξε στις «μικρές» Εθνικές της Γερμανίας να μην μπορεί να σταθεί στο κυπριακό πρωτάθλημα και να αγωνίζεται με άνεση στο ολλανδικό, είναι άξιον απορίας. Μάλλον πρέπει να ερωτηθούν οι προπονητές του, οι γυμναστές, οι τεχνικοί σύμβουλοι κι οι τεχνικοί διευθυντές…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ