aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΖυγίζει τα δεδομένα ο Ντούσαν Κέρκεζ

Ζυγίζει τα δεδομένα ο Ντούσαν Κέρκεζ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

O Κέβιν Λαφράνς ακολούθησε μέρος της χθεσινής προπόνησης και σήμερα θα προπονηθεί σε φουλ ρυθμό. Ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΛ επέστρεψε προψές από την Αϊτή και παρά το ότι έχασε αρκετές προπονήσεις, υπολογίζεται για το αυριανό παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος». Το ζήτημα είναι βεβαίως αν θα επιλεγεί τελικά στο αρχικό σχήμα ή αν θα μείνει στον πάγκο, κάτι που θα ζυγίσει ο Ντούσαν Κέρκεζ και θα αποφασίσει σήμερα. Πάντως, ο Ντόσα Ζούνιορ είναι έτοιμος και περιμένει να του δοθεί η ευκαιρία για να βρεθεί στην ενδεκάδα.

Είναι πιθανό πάντως να γίνουν και άλλες αλλαγές σε σχέση με το τοπικό ντέρμπι απέναντι στον Απόλλωνα (0-3). Η τεχνική ηγεσία επίσης εστιάζει την προσοχή της και στη διάταξη της μεσαίας γραμμής και στη δραστηριότητα των ποδοσφαιριστών που θα τη στελεχώνουν. Οι Άλεξ Ντα Σίλβα και Νταβόρ Ζντραφκόσκι θα είναι στο αρχικό σχήμα, δεν είναι όμως σίγουρο πως θα ξεκινήσει ο Γιον Γκαθτανιάγα, ο οποίος ήταν βασικός σε όλα τα προηγούμενα. Τον Ισπανό μέσο «κυνηγά» η μέτρια παρουσία του στο ντέρμπι, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν τον υπολογίζει ο προπονητής του. Πάντως, σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Μάρκο Αντάμοβιτς, ο οποίος για ακόμη μία φορά χτυπά την πόρτα των 11 εκλεκτών του Βόσνιου προπονητή. Τέλος, ο Ντάνι Μπενίτεθ διεκδικεί τη θέση του αριστερού εξτρέμ.

Το παιχνίδι στο «Αμμόχωστος» είναι σημαντικό για δύο λόγους. Πρώτον, αν κερδίσει η ΑΕΛ θα δείξει πως βγάζει αντίδραση και επανέρχεται αποφασιστικά μετά την ήττα από τον Απόλλωνα και δεύτερον, θα παραμείνει στην πρώτη θέση, αυξάνοντας τη διαφορά από κάποιους ανταγωνιστές τους (παίζουν μεταξύ τους: ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια-Ανόρθωση).

Η ΑΕΛ θα έχει σίγουρα δύσκολη αποστολή μπροστά της, αφού η Νέα Σαλαμίνα καταθέτει πάθος και πειθαρχία στο παιχνίδι της, συνεπώς θα πρέπει να βρει αντίδοτο και λύσεις για να λυγίσει την αντίστασή της. Οι γαλαζοκίτρινοι μέσω της αυριανής αναμέτρησης θα προσπαθήσουν να αποδείξουν πως η πρώτη ήττα τους στο τρέχον πρωτάθλημα δεν θα τους πάρει από κάτω και πως οι δυνατότητες υπάρχουν.

Επέστησε την προσοχή ο κόουτς

Το αυριανό παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα χαρακτηρίζεται κλειδί από τους παράγοντες της ΑΕΛ για τη μετέπειτα πορεία στο πρωτάθλημα. Ίσως να μην είναι υπερβολή, αφού πρόκειται για δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι και μάλιστα, μετά την πρώτη ήττα (0-3 από τον Απόλλωνα). Γι’ αυτό και ο Ντούσαν Κέρκεζ επέστησε την προσοχή στους γαλαζοκίτρινους, ώστε να παρουσιαστούν σημαντικά βελτιωμένοι και πιο συγκεντρωμένοι, σε σχέση με την αναμέτρηση απέναντι στους κυανόλευκους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ