aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΖορίστηκε, αλλά πέρασε στο Λιγκ Καπ η Έβερτον (η κλήρωση του 3ου γύρου, με Άρσεναλ...

Ζορίστηκε, αλλά πέρασε στο Λιγκ Καπ η Έβερτον (η κλήρωση του 3ου γύρου, με Άρσεναλ η Νότιγχαμ)

Για το δεύτερο γύρο του Λιγκ Καπ, η Λίνκολν -που αγωνίζεται στη League One- φρόντισε να βάλει δύσκολα στην Έβερτον, ωστόσο στα κρίσιμα σημεία μίλησε η ποιότητα της ομάδας του Μάρκο Σίλβα, που έφτασε στο διπλό πρόκρισης (2-4). 

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 7’ με τον Άντερσον, ωστόσο ο Ντιν απάντησε στο 36’, ενώ ο Σίγκουρντσον έγραψε το 1-2 στο 59’ με πέναλτι. Εντούτοις, οι παίκτες της Λίνκολν δεν τα παράτησαν και ανταπέδωσαν στο 71’ με τον Αντράντε. Κι ενώ το σύνολο του Σίλβα ζοριζόταν αρκετά, ήρθαν δύο γκολ στο φινάλε (81’ Ιγουόμπι, 88’ Ρισάρλισον) για να λύσουν το γόρδιο δεσμό.

Στο μοναδικό ματς μεταξύ ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ, η Λέστερ πέταξε έξω τη Νιούκαστλ στη διαδικασία των πέναλτι. Οι «αλεπούδες» μπήκαν μπροστά στο 34’ του αγώνα στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» με τον Μόρισον, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 53’ με τον Μούτο. Στο εναπομείναν διάστημα δεν άλλαξε κάτι και οι δύο αντίπαλοι οδηγήθηκαν στα πέναλτι, εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι και επικράτησαν 4-2.

Θύμα έκπληξης έπεσε η Μπέρνλι, που έχασε 1-3 εντός από τη Σάντερλαντ (ομάδα League One). Οι «clarets» μπήκαν μπροστά στο 11’ με τον Ροντρίγκες, αλλά οι φιλοξενούμενοι το ανέτρεψαν (35’ Γκριγκ, 47’ Φλάναγκαν, 50’ Ντόμπσον).

Η Μπόρνμουθ τα… χρειάστηκε, όμως προσπέρασε το εμπόδιο της Φόρεστ Γκριν (ομάδα League Two), την οποία απέκλεισε στα πέναλτι (3-0) κι ενώ στα 90 λεπτά οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς γκολ.

Με δύο τέρματα στο τελευταίο τέταρτο (77’ πεν. Μαρκίς, 81’ Χάρνες), η Πόρτσμουθ πέρασε (0-2) από την έδρα της ΚΠΡ και συνεχίζει στο Λιγκ Καπ. Εύκολο έργο είχε η Σουόνσι, που συνέτριψε 6-0 εντός την Κέιμπριτζ, σε ένα ματς που προηγήθηκε 5-0 στο ημίχρονο (1’ Πέτερσον, 20’ Μπάιερς, 24’, 45’+1’ Σάριτζ, 31’ Γκάριγκ, 76’ Ράουτλετζ).

Με γκολ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Νουχίου, η Σέφιλντ Γουένσντεϊ απέδρασε με το διπλό και την πρόκριση από την έδρα της Ρόδεραμ (0-1).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου του Λιγκ Καπ Αγγλίας:

Πλίμουθ-Ρέντινγκ 2-4
Κρόουλι-Νόριτς 1-0
Νιούπορτ Κάουντι-Γουέστ Χαμ 0-2
Όξφορντ Γιουν.-Μίλγουολ 2-2 (4-2 στα πέναλτι)
Γουότφορντ-Κόβεντρι 3-0
Κάρντιφ-Λούτον 0-3
Μπρίστον Ρόβερς-Μπράιτον 1-2
Κρίσταλ Πάλας-Κόλτσεστερ 0-0 (4-5 στα πέναλτι)
Φούλαμ-Σαουθάμπτον 0-1
Σάουθεντ-Μίλτον Κέινς Ντονς 1-4
Κρου-Άστον Βίλα 1-6
Λιντς-Στόουκ 2-2 (4-5 στα πέναλτι)
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Μπλάκμπερν 2-1
Μπέρτον-Μόρκαμ 4-0
Νότιγχαμ Φόρεστ-Ντέρμπι Κάουντι 3-0
Πρέστον-Χαλ 2-2 (5-4 στα πέναλτι)
Ροτσντέιλ-Καρλάιλ 2-1
Μπέρνλι-Σάντερλαντ 1-3
Νιούκαστλ-Λέστερ 1-1 (2-4 στα πέναλτι)
Ρόδεραμ-Σέφιλντ Γουένσντεϊ 0-1
Λίνκολν-Έβερτον 2-4
ΚΠΡ-Πόρτσμουθ 0-2
Μπόρνμουθ-Φόρεστ Γκριν 0-0 (3-0 στα πέναλτι)
Σουόνσι-Κέμπριτζ 6-0
Γκρίσμπι-Μάκλεσφιλντ (11/9)

Χωρίς να προκύπτει σπουδαία αναμέτρηση ολοκληρώθηκε ο 3ος γύρος του Λιγκ Καπ Αγγλίας. Το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι είναι αυτό ανάμεσα στην Άρσεναλ και τη Νότιγχαμ Φόρεστ, με το ματς να διεξάγεται στο Λονδίνο.

Δείτε τα ζευγάρια που διαμορφώθηκαν στον 3ο γύρο του αγγλικού Λιγκ Καπ:

Γουλβς-Ρέντινγκ
Όξφορντ-Γουέστ Χαμ
Γουότφορντ-Σουόνσι
Μπράιτον-Άστον Βίλα
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Σάντερλαντ
Κόλτσεστερ-Τότεναμ
Μπέρτον-Μπόρνμουθ
Πρέστον-Μάντσεστερ Σίτι
Μίλτον Κέινς Ντονς-Λίβερπουλ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ρότσντεϊλ
Λούτον-Λέστερ
Τσέλσι-Γκρίσμπι/Μάκλσφιλντ
Πόρτσμουθ-Σαουθάμπτον
Έβερτον-Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Κρόουλι-Στόουκ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ