aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΖόρικος Σεπτέμβριος με ματς-φωτιά

Ζόρικος Σεπτέμβριος με ματς-φωτιά

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Το πρώτο παιχνίδι της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα ήταν νικηφόρα απέναντι στον Ολυμπιακό. Ήταν το απόλυτο φαβορί και επιβεβαίωσε τα προγνωστικά. Πλέον, η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ καλείται να βγάλει ένα πιο δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια, με τον Σεπτέμβριο να χαρακτηρίζεται μήνας-φωτιά, μιας και υπάρχουν συνεχόμενα ντέρμπι και δύσκολες αναμετρήσεις.

Μέσα σε διάστημα 19 ημερών, από τις 11 μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, η ΑΕΚ θα δώσει πέντε παιχνίδια. Θα παίζει δηλαδή σχεδόν κάθε τέσσερις ημέρες. Το θετικό σε αυτή της την προσπάθεια είναι ότι θα χρειαστεί να βγει εκτός Λάρνακας μόνο μία φορά, μιας και οι τέσσερις αναμετρήσεις είναι εντός της επαρχίας.

Η αρχή γίνεται την ερχόμενη Δευτέρα στην αναμέτρηση του ΓΣΖ κόντρα στον Ερμή. Ακολούθως, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου θα αναμετρηθεί με την ΑΕΛ στην «Αρένα» και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου θα πάει στη Λευκωσία για να αναμετρηθεί με την Ομόνοια στο εξ αναβολής αγώνα της πρεμιέρας. Τα δυο τελευταία παιχνίδια θα είναι με τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος» στις 23 Σεπτεμβρίου και με την Ανόρθωση στο «ΑΕΚ Αρένα» στις 30.

Οι κιτρινοπράσινοι του Ιδιάκεθ λοιπόν έχουν πολύ δύσκολο  μήνα να διανύσουν. Κάτι που αναμένεται να έχει ως συνέπεια το rotation από την πλευρά του Βάσκου προπονητή. Βέβαια, με το βάθος που έχει η ΑΕΚ δεν προβληματίζεται η τεχνική ηγεσία. Και πριν από ένα χρόνο τέτοια περίοδο, όταν η ομάδα του είχε συνεχόμενα παιχνίδια, ο Ιδιάκεθ είχε κάνει αρκετές αλλαγές από ματς σε ματς.

Το ίδιο πιθανόν να κάνει και τώρα για να κρατήσει όσο γίνεται πιο «φρέσκια» την ομάδα του και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε περισσότερους ποδοσφαιριστές. Ενόψει του αγώνα με τον Ερμή ακόμη δεν έχει δείξει τις προθέσεις του στις προπονήσεις και είναι άγνωστο για την ώρα ποιες είναι οι σκέψεις του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ