aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΖήτημα ουσίας και απόδοσης

Ζήτημα ουσίας και απόδοσης

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΟΥΚΑ

Πρώτο ντέρμπι της σεζόν σήμερα για την Ανόρθωση και η διάθεση για ένα σπουδαίο «διπλό» επί του ΑΠΟΕΛ είναι ευδιάκριτη σε όλους: παίκτες, τεχνικό επιτελείο, στελέχη και οπαδούς. Αυτό που πρωτίστως μετρά βεβαίως είναι το επίπεδο απόδοσης και αποτελεσματικότητας που θα παρουσιάσει η ομάδα του Ρόνι Λέβι απόψε στο ΓΣΠ. Διότι, όπως λένε και οι κυανόλευκοι, μια εμφάνιση ανάλογη των δυνατοτήτων τους και των απαιτήσεων του αγώνα μπορεί να τους οδηγήσει στη νίκη. Χωρίς σε καμιά περίπτωση να παραγνωρίζουν τον ψηλό βαθμό δυσκολίας της αναμέτρησης.

Βάσει των πρώτων εμφανίσεων της «Κυρίας», ο τομέας που σηκώνει περαιτέρω βελτίωση είναι ο επιθετικός. Το δείχνουν και οι αριθμοί: τρεις αγωνιστικές, τρία γκολ. Παρότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των ευκαιριών μπροστά από την αντίπαλη εστία, το ζητούμενο είναι η συχνότητα στο σκοράρισμα. Ένας στόχος που μπορεί άμεσα να υλοποιηθεί, όπως τόνισαν προπονητής και διοίκηση, με επιχείρημα ότι ο χρόνος λειτουργεί υπέρ της ομοιογένειας μεταξύ των φορ ποιότητας που διαθέτει η ομάδα (οι περισσότεροι εκ των οποίων αποκτήθηκαν προς το τέλος της μετεγγραφικής περιόδου).

Έχοντας έναν επιτελικό της κλάσης του Ράγιος, με τον εκρηκτικό Αμπντουλάγεφ, τον πολύπειρο Σισέ, με το προσδοκώμενο ανέβασμα συμπαικτών τους όπως ο Καμαρά, με τα ανεβάσματα του τεράστιου Πράνιτς ή και με άλλους τρόπους, η Ανόρθωση φιλοδοξεί σήμερα να φτιάξει φάσεις με πλουραλισμό και να δει τα δίχτυα των γαλαζοκίτρινων. Ακόμα κι αν το καταφέρει, για να βρίσκεται στο κυνήγι της νίκης θα χρειαστεί μιαν έξυπνη διαχείριση του ματς από τους χαφ της, μιαν αμυντική συμπεριφορά από ατσάλι και έναν Αρούς στη μέρα του.

Το ένα γκολ παθητικό σε τρεις συναντήσεις αποτελεί αναμφίβολα ένα θετικό στατιστικό για την «Κυρία» και αντανακλά στη δυναμική των αμυντικών της, όμως ο Λέβι περιμένει ακόμα καλύτερες αναχαιτίσεις, ειδικότερα όταν ο αντίπαλος πλαγιοκοπεί ή έχει την μπάλα στημένη στα πόδια.

Ενδεχόμενο αλλαγών σε κάθε γραμμή

Με αλλαγές στην ενδεκάδα αναμένεται να παρουσιαστεί η Ανόρθωση σήμερα στο ΓΣΠ απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Χθες, ο Μπανταλόφσκι δεν είχε ξεπεράσει τις ενοχλήσεις από τον τραυματισμό του και επανέρχεται το σενάριο της μετατόπισης του Σιβού στο δεξί άκρο της άμυνας. Για τη θέση που ανοίγει στη μεσαία γραμμή, πάντα σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον οποίο έχει αρχίσει τους αγώνες της η «Κυρία», μια πιθανή επιλογή είναι ο Οικονομίδης, χωρίς να αποκλείεται άλλη προτίμηση από τον Λέβι. Ο Γκάντσεφ, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, μέχρι χθες δεν το είχε ξεπεράσει. Σε ό,τι αφορά στο δεξί επιθετικό άκρο, το δεδομένο είναι πως ο Αμπντουλάγεφ προέρχεται από καλή εμφάνιση, σε αντίθεση με τον Παλάνκα. Αν ο Σισέ προτιμηθεί στην κορυφή αντί του Καμαρά, θέση ως αριστερός φορ διεκδικεί ο Καρλίτος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ