aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΥψηλοί στόχοι, χαμηλές πτήσεις

Υψηλοί στόχοι, χαμηλές πτήσεις

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το «γι’ αλλού ξεκίνησε κι αλλού πηγαίνει» είναι σύνηθες φαινόμενο στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να ξέρει κανείς ακόμα αν ταιριάζει στον Απόλλωνα, ο οποίος έβαλε στο στόχαστρό του τον τίτλο, αλλά με το πέρας εφτά αγωνιστικών… έχασε τον δρόμο του.

Υπάρχουν βεβαίως πολλά παιχνίδια ακόμα και δεν είναι απίθανο να τον ξαναβρεί. Ωστόσο, η 6η θέση με 10 βαθμούς, 11 μακριά από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, φανερώνει ότι κάθε άλλο παρά πορεία πρωταθλητισμού πραγματοποιεί.

Σε εφτά αγωνιστικές είναι η χειρότερη από τον Μάιο του 2012, που ανέλαβε την προεδρία ο Νίκος Κίρζης. Κατά την τελευταία δεκαετία, είναι τρίτη από το τέλος μετά τη 14η (τελευταία) και την 7η των περιόδων 2010-11 και 2011-12, αντιστοίχως. Όσο για τη συγκομιδή, είχε χειρότερη μόνο την περίοδο 2010-11, όταν είχε μαζέψει μόνο έξι βαθμούς. Άλλες τρεις φορές είχε 10 πόντους (2007-08, 2011-12, 2012-13).

Το κακό για τους κυανόλευκους είναι ότι η ΑΕΚ και ο ΑΠΟΕΛ έδειξαν ότι δύσκολα στραβοπατούν, ενώ και η ΑΕΛ έχει αναπτύξει δυναμική υψηλών βλέψεων. Αν υπάρχει όμως κάτι που επιτρέπει αισιοδοξία για ανάκαμψη, είναι το ευνοϊκό πρόγραμμα. Στην επόμενη τετράδα αγώνων τους, οι κυανόλευκοι θα έχουν την ετικέτα του φαβορί, απέναντι σε Αναγέννηση (Τσίρειο), Δόξα (Μακάρειο), Εθνικό (Τσίρειο) και Καρμιώτισσα.

Αν επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά, με το συν 12 θα βελτιώσουν τη θέση του και τα ψυχολογικά δεδομένα που επικρατούν στις τάξεις τους. Έτσι θα έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση στα ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ (ΓΣΠ) και την Ανόρθωση, με τα οποία θα ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στον α’ γύρο. Διαφορετικά, αν υπάρξουν στραβοπατήματα σε αυτό το καρέ παιχνιδιών, η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ