aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΥποκλίθηκε εύκολα στην Εφές ο Ολυμπιακός

Υποκλίθηκε εύκολα στην Εφές ο Ολυμπιακός

Συνέχεια στις τραγικές εμφανίσεις από τον Ολυμπιακό, ο οποίος ηττήθηκε άνετα (86-67) από την Αναντολού Εφές, μέσα στο ΣΕΦ. Μόλις μία… αναλαμπή στο τρίτο δεκάλεπτο έπαθαν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι ήταν ανήμποροι να περιορίσουν τους Βασίλιε Μίτσιτς και Σέιν Λάρκιν, που τους έκαναν… πλάκα όποτε ήθελαν.

Στους 27 πόντους με 5/6 τρίποντα σταμάτησε ο Σέρβος, ενώ ο Αμερικανός πρόσθεσε 24π., με τους πρωταθλητές Τουρκίας να είχαν 12/22 έξω από τα 6,75μ. Από την ομάδα του Πειραιά, πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπράντον Πολ με 15 πόντους, με τον Γιώργο Πρίντεζη να είχε 14π. –και να γίνεται τέταρτος σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας- ενώ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκανε νταμπλ-νταμπλ με 10 πόντους και 13 ριμπάουντ. Ούτε δευτερόλεπτο δεν αγωνίστηκε ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας.

Το ματς

Με τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη, Πολ, Σπανούλη και Τσέρι ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαζαν τις άμυνες στην αρχή και με τον Σέρβο σέντερ προηγήθηκαν 7-2, με την Εφές να απαντάει με τον «ζεστό» Μίτσιτς για το δικό της προβάδισμα (9-10). Η αντίδραση των Πειραιωτών ήρθε με τους Σπανούλη και Πρίντεζη για το 16-13, στα μισά, με το ματς από εκείνο το σημείο και έπειτα να ανοίγει. Ο ρυθμός είχε αυξηθεί κατακόρυφα και λόγω της εισόδου του Λάρκιν στο παρκέ, με την ομάδα του Αταμάν να περνάει μπροστά (20-21), αλλά ένα τρελό τρίποντο και φάουλ του Ρότσεστι, να διαμορφώνει το 24-21 της πρώτης περιόδου.

Πολλά λάθη από τον Ολυμπιακό στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου και με τις κακές προσωπικές άμυνες των Βεζένκοβ και Τσέρι, οι Λάρκιν και Ντάνστον έδωσαν το προβάδισμα στην Εφές (25-29). Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να κρατηθούν στο ματς κυρίως με… ηρωισμούς του Μιλουτίνοφ, αλλά ο πλήρης έλεγχος του παιχνιδιού ήταν στην ομάδα του Αταμάν, η οποία με τους Λάρκιν και Μίτσιτς να… αλωνίζουν στο παρκέ πήγε στο +9 (33-42), στο 16’. Στον εναπομείναντα χρόνο του πρώτου μέρους, οι παίκτες του Κεμζούρα… εξαφανίστηκαν από το παρκέ, κάνοντας σερί λάθη και συνεχόμενα τραγικά άστοχα σουτ, με εκείνους του Αταμάν (συγκεκριμένα Λάρκιν και Μίτσιτς) να κάνουν… πάρτι και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το +18 (35-53).

Με πιο σφιχτή και σοβαρή άμυνα -χάρη στον Κόνιαρη κυρίως- ο Ολυμπιακός κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά (43-54) στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου. Ωστόσο, ο νεαρός γκαρντ φορτώθηκε με φάουλ, με τον Τσέρι να επιστρέφει στο παρκέ και εκεί να… πατά η Εφές και να ξεφεύγει (45-61), στα μισά. Στη συνέχεια, η ομάδα του Κεμζούρα κατάφερε να βρει ξανά τη μαχητικότητά της και να μειώσει αρχικά με τα επιθετικά ριμπάουντ (53-64), ενώ εκμεταλλευόμενοι την απουσία του Μίτσιτς και με πρωταγωνιστή τον Πολ στο τελευταίο λεπτό έκλεισαν την τρίτη περίοδο στο -9 (58-67).

Ο Πολ συνέχισε από το ίδιο… σημείο και με δικό του τρίποντο έριξε ακόμη περισσότερο τη διαφορά (61-67), στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου. Όμως, εκεί ήρθε ξανά η σειρά του Μίτσιτς να πάρει… μπρος και με τα «τρελά» του σουτ να στείλει την Εφές σε μία απόσταση ασφαλείας (61-73), στο 35’. Με τον Μιλουτίνοφ, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν «ανάσα» (65-76), αλλά Μίτσιτς και Λάρκιν δεν επέτρεπαν νέα επιστροφή και έτσι η Εφές πήρε τη νίκη με το τελικό και άνετο 67-86.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 35-53, 58-67, 67-86

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ