aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΥπέταξε τη Γιουβέντους και την προσπέρασε η Αταλάντα, πεντάρα η Λάτσιο (vid)

Υπέταξε τη Γιουβέντους και την προσπέρασε η Αταλάντα, πεντάρα η Λάτσιο (vid)

Νίκη-αποδείξεων για τις… αστεράτες της προθέσεις σημείωσε την Κυριακή (18/4) η Αταλάντα, η οποία κέρδισε 1-0 εντός έδρας τη Γιουβέντους.

Αυτή ήταν η 5η συνεχόμενη επικράτηση στη Serie A για τους «μπεργκαμάσκι», οι οποίοι ανέβηκαν στην 3η θέση με 64 βαθμούς, αφήνοντας τους «μπιανκονέρι» -για τους οποίους δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Κριστιάνο Ρονάλντο- στην 4η με 62. Οι γηπεδούχοι, εξαργύρωσαν την πίεσή τους στο τελευταίο διάστημα του αγώνα και έφτασαν στο σημαντικό αυτό τρίποντο χάρη στη σουτάρα εκτός περιοχής του Μαλινόφσκι στο 87′.


Όσα γκολ δεν είχε η παραπάνω αναμέτρηση τα είχαν στο 13πλασιο τα άλλα δύο παιχνίδια που διεξάγοντας την ίδια ώρα για την 31η αγωνιστική.

Με τη Λάτσιο να λέει «ευχαριστώ» στα «δώρα» της -κάτι παραπάνω από αξιόμαχης- Μπενεβέντο και να επικρατεί 5-3. Οι γηπεδούχοι πήραν γρήγορο προβάδισμα τριών τερμάτων (10′ αυτογκόλ Ντεπάολι, 20′ Ιμόμπιλε και 36′ Κορέα). Στο 45′ ο Σάου μείωσε σε 3-1. Ωστόσο, αυτό το τέρμα δεν φαίνεται να έβαλε… μυαλό στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έστειλαν εκ νέου την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας τους, αυτή τη φορά με τον Μοντιπό στο 48′. Στο 55′ ο Ιμόμπιλε έχασε πέναλτι, με τους Βιόλα (63′) και Γκλικ (85′) να μειώνουν σε 4-3. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε εκ νέου ο Ιμπόμπιλε στο 90’+6′. Χάρη στην 5η συνεχόμενη νίκη της η 6η Λάτσιο ανέβηκε στους 58 βαθμούς, με την Μπενεβέντο να μένει στη 16η (30β.) και στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού.


Ενώ, μετά από ακόμα μία ματσάρα, η 11η (37β.) Μπολόνια επιβλήθηκε 4-1 της 14ης (32.) Σπέτσια του Ντανιέλε Βέρντε.

Η Μπολόνια μπήκε εξαιρετικά στην αναμέτρηση, παράγοντας φάσεις και έχουσα ως κύριο εκφραστή των επιθέσεών της τον Ορσολίνι. Ο 24χρονος εξτρέμ ήταν εκείνος που ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο Μπαστόνι, ανοίγοντας το σκορ στο 12′. Ο Μπάροου έκανε το 2-0 στο 18′, ενώ είχε και δοκάρι στο 37′. Με τη Σπέτσια να ισορροπεί το ματς και να καταφέρνει να μειώσει με τον Ισμαΐλι στο 34′. Τα δύο γρήγορα τέρματα του Σβάνμπεργ στο δεύτερο μέρος (54′ και 60′) απλοποίησαν πολύ τα πράγματα για την Μπολόνια, η οποία διαχειρίστηκε μέχρι το τέλος το υπέρ της προβάδισμα.


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ