aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΥπερπρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ με θρυλικό Μπενζεμά! (vid)

Υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ με θρυλικό Μπενζεμά! (vid)

Το σήκωσε κι αυτό η Ρεάλ Μαδρίτης! Η «Βασίλισσα» επικράτησε 2-0 της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι και σήκωσε το 5ο Super Cup στην ιστορίας της, πιάνοντας στην πρώτη θέση τις Μπαρτσελόνα και Μίλαν.

Οι Κουρτουά και Μπενζεμά συνέχισαν από… πέρυσι, με τον πρώτο να διώχνει κάθε κίνδυνο μέχρι το 37′ -όταν ο Αλάμπα άνοιξε το σκορ- και τον δεύτερο να διαμορφώνει το τελικό 2-0 στο 65′. Μάλιστα, ο Γάλλος φορ έγραψε ιστορία, καθώς έφτασε τα 324 τέρματα, προσπερνώντας τον Ραούλ και ανεβαίνοντας στη 2η θέση της λίστα των σκόρερ της ομάδας του (στην πρώτη ο Ρονάλντο με 450). Δοκάρι από τον Κασεμίρο στο 61′.

Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω ματς εγκαινιάστηκε, χωρίς να χρειαστεί ιδιαίτερα, το ημιαυτόματο οφσάιντ.


Το ματς:

Η Ρεάλ ανέλαβε εξαρχής την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την Άιντραχτ να περιμένει πίσω από την μπάλα. Ωστόσο, το γερμανικό κλαμπ πολύ γρήγορα κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Μάλιστα, είχε και την πρώτη καλή στιγμή στο ματς (η οποία βέβαια άργησε να έρθει) στο 14′. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι πίεσαν ψηλά κι έκλεψαν την μπάλα, με τον Μπορέ να εκμεταλλεύεται την «τρύπα» στα αντίπαλα μετόπισθεν και να περνά υπέροχα στον Καμάντα, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Κουρτουά. Η «Βασίλισσα» απάντησε άμεσα, με τον Βινίσους να πλασάρει στο 17′, αλλά τον Τούτα να απομακρύνει με τάκλιν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο 24′ η Άιντραχτ είχε διπλή καλή στιγμή. Σε πρώτο χρόνο ο Μιλιτάο έδιωξε με ωραία προβολή το γύρισμα από αριστερά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Κουρτουά -που πραγματοποιούσε ακόμα μία σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά- έβαλε το «στοπ» στο διαγώνιο σουτ του Κνάουφ.

Για να φτάσουμε στο 37′. Ύστερα από ωραίο «ένα-δύο» μεταξύ Βινίσιους και Μπενζεμά, ο πρώτος συνέκλινε, πιάνοντας πλασεδάρα που έδιωξε σε κόρνερ ο Τραπ. Απ’ αυτό προήλθε και το πρώτο γκολ των Μαδριλένων: Εκτέλεση κόρνερ, πρώτη κεφαλιά από Μπενζεμά, δεύτερη από Κασεμίρο, με τον Αλάμπα να στέλνει ανενόχλητος από κοντινή απόσταση την μπάλα στα δίχτυα.

Έκτοτε μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους η Ρέαλ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων, όμως ο ο Μπενζεμά αστόχησε όντας ολομόναχος προ του Τραπ στο 41′.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες. Ίδιο σκηνικό με το πρώτο, με αναιμικό ξεκίνημα.
Η πρώτη… ενδιαφέρουσα στιγμή άνηκε εκ νέου στην Άιντραχτ. Συγκεκριμένα, στο 51′ ο Λίντστρομ πραγματοποίησε… μπάσιμο διαρκείας από τα δεξιά, με τον Κασεμίρο να τον σταματά δύο και τρεις φορές.

Τότε άρχισε ο επιθετικός μονόλογος της Ρεάλ. Στο 55′ ο Βινίσιους «πυροβόλησε» μεταξύ πέναλτι και μεγάλης περιοχής, αλλά απέκρουσε ο Τραπ. Στο 61′, ύστερα από ωραία ανάπτυξη από τους χαφ των Μαδριλένων, ο Κασεμίρο έπιασε σουτ από το ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής, η οποία προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 64′ η Άιντραχτ φώναξε «παρούσα» με το σουτ του Κνάουφ που δεν ανησύχησε τον Κουρτουά. Ωστόσο, μόλις ένα λεπτό αργότερα ο Βινίσιους έκανε το γύρισμα από τα αριστέρα, με τον Μπενζεμά να πιάνει το μονοκόμματο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής για το 2-0, σε μια φάση που φέρει ευθύνη και ο Τραπ.

Οι Μαδριλένοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να διαχειριστούν το υπέρ τους προβάδισμα μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, στα τελευταία λεπτά της οποία πραγματοποίησαν το επίσημο ντεμπούτο τους οι Ρίντιγκερ και Τσουαμενί.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Ανσελότι): Κουρτουά – Καρβαχάλ (85′ Ρίντιγκερ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί – Κασεμίρο, Κρόος (85′ Τσουαμενί), Μόντριτς (67′ Ροντρίγκο) – Βαλβέρδε (76′ Καμαβινγκά), Μπενζεμά, Βινίσιους (85′ Θεμπάγιος).

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ – Τουρέ (70′ Αλάριο), Τούτα, Εντικά – Κνάουφ, Σο, Ρόντε (58′ Γκέτσε), Λεντς – Καμάντα, Λίντστρομ (58′ Μουανί) – Μπορέ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ