aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΥπερηχητικός Απόλλων που ξύπνησε, απογειώθηκε και ξεσηκώνει

Υπερηχητικός Απόλλων που ξύπνησε, απογειώθηκε και ξεσηκώνει

Ο Απόλλων έδωσε συνέχεια στην αντεπίθεσή του, νικώντας και την Ανόρθωση (2-0) στο χθεσινό ντέρμπι στο Τσίρειο, τερματίζοντας και το αήττητό της. Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή κέρδισε δίκαια την Ανόρθωση, η οποία υστέρησε κυρίως επιθετικά, και πλησίασε στο -4 από την πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα. Ειδικά στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι είχαν εξαιρετικές ενέργειες ξεσηκώνοντας τους οπαδούς τους.

Ο Απόλλων ήταν πολύ καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο, έβγαζε σπίθες σε κάθε επιθετική του ενέργεια, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, με την αντίπαλό του να μην παρουσιάζει το καλό της πρόσωπο. Ήταν πιο κινητικός στη μεσαία γραμμή, με τους Παπουλή, Μάρκοβιτς και Σατσέτι να κερδίζουν μονομαχίες έναντι των αντιπάλων τους και να προωθούν την μπάλα προς την αντίπαλη εστία με ηρεμία και οργάνωση, ενώ από τα αριστερά ο Αγκίρε είχε πολύ καλές ενέργειες, οι οποίες όμως δεν αξιοποιήθηκαν.

Όλο το ζουμί για την απόδοση του Απόλλωνα ήταν στο β’ ημίχρονο. Εκεί ήταν που έπρεπε να αφήσει πίσω το του το κακό πρώτο μέρος που δεν παίχθηκε αρκετή μπάλα και να φορτσάρει, να ρισκάρει και να διεκδικήσει μετά μανίας τη νίκη. Ο θρύλος της Λεμεσού πήρε τα πάνω του με την είσοδο του Γιαννιώτα στο ημίχρονο, ανέβηκε κι άλλο με το γκολ που πέτυχε με τον Παπουλή και οι ποδοσφαιριστές του έβγαλαν μεγάλο πάθος σε κρίσιμα σημεία, ακόμη και μετά από φάσεις που κινδύνεψε σοβαρά.

Η απογείωση του Απόλλωνα είναι υπερηχητική και πλέον με τέτοιες εμφανίσεις και ένα σερί αήττητο με μία ισοπαλία και τέσσερις συνεχόμενες νίκες, πείστηκε κι ο πιο δύσπιστος οπαδός του ότι το κακό ξεκίνημα κι όλα αυτά τα στραβά που προκάλεσαν οι αλλαγές στις αρχές τις σεζόν στο πρωτάθλημα, ήταν μία κακή παρένθεση που όλοι άφησαν πίσω. Τι κι αν χάθηκε έδαφος, τουλάχιστον οι κυανόλευκοι παραμένουν μέσα στο στόχο τους κι αυτό είναι που έχει ουσιώδη σημασία και πορεύονται στη συνέχεια με δυναμική και με στήθη γεμάτα από ηθικό κι αυτοπεποίθηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ