aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΥπάρχει το κίνητρο της τρίτης θέσης και ασφαλώς τα χρήματα!

Υπάρχει το κίνητρο της τρίτης θέσης και ασφαλώς τα χρήματα!

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΗ ΤΗΣ ΕΑΚ)

Οι εγχώριες διοργανώσεις μπαίνουν για λίγο στον… πάγο και η προσοχή της ΑΕΚ στρέφεται στον αυριανό αγώνα κόντρα στη Ζυρίχη (29/11). Ο Αντόνι Ιραόλα και οι ποδοσφαιριστές του, αφού έκαναν το καθήκον τους απέναντι στον ΑΠΟΕΛ (1-0), ταξίδεψαν με προορισμό την Ελβετία όπου θα αντιμετωπίσουν τη Ζυρίχη το βράδυ της Πέμπτης στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ (19:55). Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Letzigrund, χωρητικότητας περίπου 25.000 φιλάθλων.

Η πορεία της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, αλλά και την τρέχουσα ευρωπαϊκή περίοδο, δείχνει πως βλέπει κάθε αντίπαλο στα μάτια ανεξαρτήτως αν είναι το φαβορί ή το αουτσάιντερ ή αν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο. Και το βραδύ της Πέμπτης υπάρχει το κίνητρο να τερματίσει στην 3η θέση, όπως επίσης και το οικονομικό.

Ο όμιλος που βρίσκεται η ΑΕΚ είναι διαμορφωμένος ως εξής: Μπάγερ Λεβερκούζεν (9), Ζυρίχη (9), Λουντογκόρετς (2) και ΑΕΚ (2). Σαφώς και τα πάντα έχουν κριθεί, ωστόσο η προσεχής αντίπαλος των κιτρινοπράσινων έχει ως κίνητρο την κατάκτηση της πρωτιάς, γι’ αυτό και θα προσπαθήσει να πάρει το τρίποντο απέναντι στην κυπριακή ομάδα.

Από τον δεύτερο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, όταν δηλαδή η ΑΕΚ άρχισε το ευρωπαϊκό της ταξίδι, διακρίνεται η πίστη και η σωστή δουλειά που πραγματοποιούνται στη Λάρνακα. Από τον δεύτερο προκριματικό έφτασε μέχρι τους ομίλους, σκορπώντας ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων της. Θυμίζουμε πως ξεπέρασε -κατά σειρά- τους εξής αντιπάλους: Ντάνταλκ (0-0, 0-4), Στουρμ Γκρατς (0-2, 5-0) και Τρέντσιν (1-1, 3-0). Δύσκολα δέχεται γκολ, αφού μόνο στα προκριματικά έχει δεχθεί μόλις ένα, ενώ έχει πετύχει 15 (!).

Στα αξιοσημείωτα, είναι πως… μπροστάρης σ’ αυτή την πορεία είναι ο Ιβάν Τρισκόφσκι ο οποίος έχει πετύχει 7 γκολ (σε προκριματικά και ομίλους), ενώ κατά σειρά ακολουθούν οι: Ακοράν (3), Λαρένα (2), Γιάννου (2), Τέτε (1), Τρουγιόλς (1), Τολεμές (1), Ράσπας (1).

Η αποστολή των κιτρινοπράσινων βρίσκεται στη Ζυρίχη από τα ξημερώματα της παραμονής του παιχνιδιού και θα πραγματοποιήσει μια και μοναδική προπόνηση, ενώ προηγουμένως ο τεχνικός της ομάδας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Ο Αντόνι Ιραόλα δεν έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Μοϊσόφ και Αντωνιάδη, ενώ θετικά είναι τα δεδομένα για τον Κάσες που θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει την αποστολή. Εκτός λίστας είναι οι Ρουσιάς και Λαμπάν.

Όσον αφορά στον κόσμο που θα βρίσκεται στο πλευρό της ΑΕΚ, ο αριθμός αναμένεται πως θα φτάσει τους 200, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση. Επίσης, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της ομάδας, οι φίλοι των κιτρινοπράσινων προμηθεύτηκαν το εισιτήριό τους από τα γραφεία της ομάδας, ενώ κατά την αγορά του εισιτηρίου ήταν απαραίτητο να προσκομίσουν τα προσωπικά τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, πολιτική ταυτότητα/διαβατήριο). Η τιμή του εισιτηρίου έχει οριστεί από τη γηπεδούχο ομάδα στα 25 ελβετικά φράγκα (22 ευρώ).

Στο -19 από την κορυφή

Η προσεχής αντίπαλος της ΑΕΚ έπαιξε 15 παιχνίδια στο εγχώριο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην 4η θέση με 21 βαθμούς και στο -19 από την κορυφή και την Γιανγκ Μπόις. Η ομάδα του Λούντοβιτς Μάγκνιν μετρά 5 νίκες, 6 ισοπαλίες και 4 ήττες, ενώ βρίσκεται στο -3 από τη δεύτερη θέση και τη Βασιλεία. Στο τελευταίο της παιχνίδι πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ, αγωνίστηκε με την Ξαμάξ, σε ένα παιχνίδι που εξήλθε ισόπαλο (3-3), καθώς η Ζυρίχη ήταν συνεχώς με την πλάτη στον τοίχο (έχανε με 2-0 στο 56΄).

Δύο τέρματα πέτυχε ο Κριεζίου, τα πρώτα του στο ελβετικό πρωτάθλημα στην τρέχουσα περίοδο, ενώ σκόραρε και ο Μπένζαμιν Κόλολι (ο ποδοσφαιριστής που… χάθηκε στην τάφρο του ΓΣΠ όταν σκόραρε στο πρώτο ματς με τους Λαρνακείς), ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 6 τέρματα. Και οι δύο είναι διεθνείς με το Κόσοβο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ