aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Ξύπνησε» ο Ούτζα κι έβαλε σε… μπελάδες την Άιντραχτ

«Ξύπνησε» ο Ούτζα κι έβαλε σε… μπελάδες την Άιντραχτ

Νέο σοκ για την Άιντραχτ, μετά τον μεσοβδόμαδο αποκλεισμό της από την Τσέλσι στο Europa League. Με την ομάδα της Φρανκφούρτης να χάνει 2-0 από την αδιάφορη Μάιντς, με τα γκολ του Άντονι Ούτζα στο 53’ και στο 57’, στο τελευταίο χρονικά ματς της 33ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Αποτέλεσμα που σήμανε την πέμπτη διαδοχική ήττα της, ενώ την έριξε από την τέταρτη στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και θέτει εν αμφιβόλω την παρουσία της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα της επόμενης σεζόν…

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι, στο 9’ με τον Λάτσα, αλλά ο Τραπ ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε, ενώ η καλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου καταγράφηκε στο 18ο λεπτό, από πλευράς «αετών». Όταν ο Κόστιτς βγήκε στην αντεπίθεση, έκανε το γέμισμα στην περιοχή αλλά ο αμαρκάριστος Ρέμπιτς έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ!

Στο 21’ ο Κούντε προσπάθησε να νικήσει τον Τραπ από τα 20 μέτρα, ο Φαλέτ έβαλε την προβολή και για… καλή του τύχη η μπάλα πέρασε δίπλα από το τέρμα του ακινητοποιημένου Τραπ, καταλήγοντας κόρνερ αντί για αυτογκόλ…

Για να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, ισόπαλες χωρίς σκορ κι ενώ μεσολάβησε ο τραυματισμός των Κόστιτς-Μπροζίνσκι, που είχε σαν αποτέλεσμα να «μπαντάρουν» το κεφάλι του δεύτερου.

Στην επανάληψη, η Μάιντς μπήκε… φορτσάτη και ο Ούτζα που είχε δύο γκολ μέχρι σήμερα σε όλο το πρωτάθλημα πέτυχε… άλλα δύο, για να τους δώσει ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη.

Με τον Νιγηριανό επιθετικό να σκοράρει στο 53’, ανενόχλητος απέναντι στον Τραπ, αλλά και τέσσερα λεπτά αργότερα, στέλνοντας τη μπάλα στην απέναντι γωνία της εστίας της Φρανκφούρτης, μέσα από την περιοχή!

Μάλιστα, ο Ούτζα έχασε την ευκαιρία να κάνει και χατ τρικ, μέσα σε ένα επτάλεπτο, με την ομάδα του να αρκείται σε αντεπιθέσεις στη συνέχεια. Την ίδια ώρα, η Άιντραχτ έκανε αλλαγές σε πρόσωπα και σύστημα, οι οποίες όμως δεν στάθηκαν αρκετές για να αλλάξουν και την εικόνα της.

Αφού το μακρινό σουτ του Ντε Γκουζμάν στο 84ο λεπτό, την προσπάθεια του Κόστιτς μέσα από την περιοχή στο 85’ και το πλασέ του Ρέμπιτς μετά από τρία λεπτά ήρθαν αργά και ήταν κι άστοχα, για να αλλάξει το ως τότε 0-2…

Αναλυτικά η 33η αγωνιστική

Σάββατο 11/05 
Χόφενχαϊμ-Βέρντερ Βρέμης 0-1
(39’ Γ. Έγκεσταϊν)

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Σάλκε 1-1
(31’ Χάβερτς – 48’ Μπούργκσταλερ)

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Φορτούνα Ντίσελντορφ 3-2
(41’ Πούλισικ, 53’ Ντιλέινι, 90’+2’ Γκέτσε – 47’ Φινκ, 90’+5’ Κοβνάτσκι)

Άουγκσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου 3-4
(10’ Χαν, 50’ πεν., 70’ Γκρέγκοριτς – 47’ Πλάτενχαρντ, 66’ Γκρούγιτς, 75’, 90’+3’ πεν. Καλού)

Νυρεμβέργη-Γκλάντμπαχ 0-4
(56’ Ντρμιτς, 63’ αυτ. Μιλ, 65’ Αζάρ, 80’ Ζακάρια)

Ανόβερο-Φράιμπουργκ 3-0
(39’ Αντόν, 51’ Μπεμπού, 81’ Γουάλας)

Λειψία-Μπάγερν Μονάχου 0-0

Στουτγκάρδη-Βόλφσμπουργκ 3-0
(45’+1’ Κάστρο, 55’ Δώνης, 83’ Ντιντάβι)

Κυριακή 12/05 
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μάιντς 0-2
(53’, 57’ Ούτζα)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ