aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Ξύπνησε» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

«Ξύπνησε» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Την πρώτη της νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ μετά από τέσσερις αγωνιστικές κατέκτησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Καθαρίζοντας» από το πρώτο ημίχρονο με τα γκολ των Πογκμπά και Ιμπραΐμοβιτς (δύο), η ομάδα του τιμωρημένου Ζοσέ Μουρίνιο επικράτησε 3-1 της Σουόνσι στο «Λίμπερτι» και έπιασε στην 6η θέση την Έβερτον. Στο -8 η απόσταση από την κορυφή, χάνει Άρσεναλ ο Ζλάταν καθώς συμπλήρωσε κάρτες.

Βασικός αγωνίστηκε ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος είχε το γενικό κουμάντο στο παιχνίδι των «κόκκινων διαβόλων» και ήταν αυτός που μοίρασε τις ασίστ στα γκολ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Εξαιρετικό το βολέ του Πολ Πογκμπά που έδωσε το προβάδισμα, βασικός μετά από δέκα μήνες αγωνίστηκε στα μετόπισθεν ο Φιλ Τζόουνς.

Στα δυσάρεστα για τη Γιουνάιτεντ η κίτρινη κάρτα που είδε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο 76’ και θα του στερήσει τη συμμετοχή του στο ματς της επόμενης αγωνιστικής (μετά τη διακοπή) με αντίπαλο την Άρσεναλ!

Λίγα πράγματα από τη Σουόνσι που έμεινε χωρίς νίκη επί Μπράντλεϊ και είναι μαζί με τη Σάντερλαντ στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα.

Το ματς:

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά της αναμέτρησης η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τελικά κατάφερε να πάρει και το προβάδισμα. Στο 15’ ο Πογκμπά έπιασε ένα εξαιρετικό δεξί σουτ εκτός περιοχής και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Φαμπιάνσι, κάνοντας το 0-1. Η ομάδα του τιμωρημένου Μουρίνιο δεν σταμάτησε πάντως εκεί και έξι λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματά της με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να βάζει τέλος στη δυστοκία των τελευταίων ενδομάδων. Ο Σουηδός επιθετικός απλοποίησε ακόμα περισσότερο την κατάσταση για τους φιλοξενούμενους, όταν στο 33’ εκμεταλλεύτηκε νέα πάσα του Ρούνεϊ και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς διαμόρφωσε το 3-0 του πρώτου μέρους.

Ο Μπράντλεϊ αποφάσισε να αλλάξει νωρίς νωρίς τα δεδομένα στην ομάδα του και έτσι η Σουόνσι επέστρεψε για το δεύτερο ημίχρονο με τους Μοντέρο και Μπάροου να αντικαθιστούν τους Γιορέντε και Ράουτλετζ. Το φρεσκάρισμα στην επιθετική γραμμή των «κύκνων» δεν επηρέασε πάντως τους παίκτες του Μουρίνιο, που έχοντας ως «κουμανταδόρο» τον Ρούνεϊ, έλεγχαν το ρυθμό και έψαχναν το τέταρτο γκολ. Η Σουόνσι έδειξε σημάδια ζωής στο 69’, μειώνοντας σε 3-1 με τον Ντε Χουρν να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της αμυντικής λειτουργίας των φιλοξενούμενων. Ο Μάτα έχασε μια καλή ευκαιρία λίγο αργότερα και τελικά το 3-1 υπέρ της Γιουνάιτεντ έμεινε έως το τελευταίο σφύριγμα του ματς.

Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Ράνχελ, Φαν ντε Χουρν, Μόουσον, Κίνγκσλεϊ, Κι, Μπρίτον (70’ Φερ), Ράουτλετζ (46’ Μπάροου), Σίγκουρντσον, Μπαστόν, Γιορέντε (46’ Μοντέρο)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Νταρμιάν, Τζόουνς, Κάρικ, Ρόχο, Φελαϊνί, Πογκμπά (90+4′ Φοσού-Μενσά), Μάτα (81’ Λίνγκαρντ), Γιανγκ, Ρούνεϊ (89’ Σνεϊντερλίν), Ιμπραΐμοβιτς

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ