aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΞέσπασε στο δεύτερο ημίχρονο και βλέπει Ευρώπη η Ρεν

Ξέσπασε στο δεύτερο ημίχρονο και βλέπει Ευρώπη η Ρεν

Την εξαιρετική της ανοδική πορεία συνέχισε η Ρεν, η οποία επικράτησε αρκετά εύκολα της ουραγού Ντιζόν με το εμφατικό 5-1, μειώνοντας τη διαφορά από την πεντάδα στους δύο βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι, που έφτασαν τα έξι διαδοχικά παιχνίδια χωρίς ήττα (5 νίκες), δυσκολεύτηκαν μόνο στο πρώτο ημίχρονο, εκεί όπου βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ από το σημείο της άσπρης βούλας (9′). Επτά λεπτά αργότερα όμως ο Τεριέ έφερε το ματς στα ίσα.

Στη συνέχεια η ομάδα του Μπρούνο Γκενεσιό ήταν καταιγιστικοί πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Αρχικά ο Τεριέ έκανε το 2-1 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 71′, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Τάιτ έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων (72′). Στο 81′ ο Γκρενιέ έδωσε την ασίστ στον Νιασί για το 4-1, με τον ίδιο να γίνεται ο εκτελεστής το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, δίνονοτας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια που έγιναν την ίδια ώρα, η Λοριάν πήρε τεράστιο τρίποντο και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο επί της Μπορντό (4-1), παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι καθάρισαν την υπόθεση νίκης από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, με τον Μοφί να πετυχαίνει δύο γκολ στο 20′ και 43′ και ενώ λίγο αργότερα είχε ανοίξει το σκορ ο Βίσα (18′) με καρφωτή κεφαλιά. Στο 80′, ο Μοφί ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 κάνοντας τρία τα τέρματά του, ενώ το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν οι φιλοξενούμενοι ηταν να μειώσουν στο 84′.

Τεράστια νίκη που την κρατάει ζωντανή για τη σωτηρία πέτυχε και η Ναντ, η οποία έφυγε με το διπλό από την έδρα της Στρασμπούρ (1-2) και μάλιστα με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Καστελιέτο και Μπλας «υπέγραψαν» την ανατροπή, με τα «καναρίνια» να ανεβαίνουν στη 18η θέση και στο -4 από την απευθείας παραμονή.

Τέλος, η Λανς πήρε πολύ δύσκολη και αγχωτική εντός έδρας νίκη επί της προτελευταίας Νιμ (2-1), χάρη στο τέρμα του Χαϊντάρα στο 73ο λεπτό, και ενώ έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 24′ μετά την απευθείας αποβολή του Σιλά. Έτσι διεύρυνε το αήττητο σερί της στις 13 αγωνιστικές, σκαρφαλώνοντας στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 57 πόντους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ