aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΞερίζωσε την… κακή νοοτροπία ο Απόλλωνας

Ξερίζωσε την… κακή νοοτροπία ο Απόλλωνας

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μόνο νίκες! Αυτό είναι το σύνθημα στον Απόλλωνα, ενόψει της αυριανής εξόδου του στο «Τάσος Μάρκου» για να αντιμετωπίσει την Αναγέννηση Δερύνειας. Οι κυανόλευκοι κουβαλώντας τις έξι σερί νίκες, οι οποίες βελτίωσαν τη βαθμολογική συγκομιδή τους, αλλά και τη διάθεση και την πίστη ότι έχουν τα φόντα να κυνηγήσουν την κατάκτηση του τίτλου, αισιοδοξούν ότι θα προσθέσουν άλλους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό τους. Το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου δείχνει και την ικανοποίηση, αλλά και την πεποίθηση, πως η ομάδα τους είναι αυτή την περίοδο η πιο σταθερή.

Είναι διάχυτη η αισιοδοξία ότι αύριο το σερί θα διευρυνθεί και θα πάει στις εφτά νίκες. Θα φτάσει δηλαδή στους 14 αγώνες χωρίς να δεχθεί ήττα. Ο Σωφρόνης Αυγουστή θα ζητήσει ό,τι και στους προηγούμενους αγώνες που βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας. Σοβαρότητα, συγκέντρωση και γκολ, γρήγορα γκολ για να μην αφήσουν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντίπαλους.

Ένα σημαντικό στοιχείο, με τον Κύπριο τεχνικό στον πάγκο, κάτι που δεν το είχε με τον Πέδρο Εμανουέλ, είναι πως μετά τα γκολ που σημειώνει βάζει και άλλη πίεση για να ατσαλώσει την επιτυχία. Με τον προηγούμενο προπονητή, οι παίκτες πετύχαιναν γκολ και… «κάθονταν». Είναι γι’ αυτό που χάθηκαν και πολλοί μαζεμένοι βαθμοί και απομάκρυναν τον Απόλλωνα από την κορυφή. Αυτή τη νοοτροπία ξερίζωσε ο νεαρός προπονητής, αφού οι ποδοσφαιριστές του συνεχίζουν να πιέζουν σε όλους τους χώρους.

Το στοίχημά τους είναι να συνεχίσουν το σερί τους, νικώντας την Αναγέννηση, τη Δόξα και τον Εθνικό. Αν τα καταφέρουν, θα βρεθούν στην καλύτερη αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Αν πάνε χωρίς απώλειες στο ματς της 25ης αγωνιστικής, θα έχουν πολλές πιθανότητες να βρεθούν πιο κοντά στην κορυφή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ