aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΞέρει να αντιδρά και το απέδειξε η ΑΕΛ

Ξέρει να αντιδρά και το απέδειξε η ΑΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Mε όσα είχαν προηγηθεί, κυρίως με τις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών και το σοκ από τον τραυματισμό του Σόουζα, καθώς και με το 0–0 με την Ανόρθωση στο Τσίρειο, η ΑΕΛ ήθελε πάση θυσία να βρει ξανά τον δρόμο προς τις νίκες.

Και το γεγονός πως αντέδρασε άμεσα προχθές απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα (3–1), όπως είχε κάνει και μετά την πρώτη ήττα από την ΑΕΚ, δείχνει πως έχει το μέταλλο και μετά τις αλλαγές που έγιναν, να συνεχίσει μέχρι το τέλος για την υλοποίηση των στόχων της.

Είναι σημαντικό μετά από μια απώλεια, να βρίσκει τον τρόπο να επανέρχεται και προχθές οι ποδοσφαιριστές το έκαναν πράξη. Η νίκη στη Λάρνακα χαροποίησε τους γαλαζοκίτρινους, ειδικά τον κόσμο που πιστεύει στις δυνατότητες της ΑΕΛ και την ακολούθησε και προχθές αποτελώντας τον 12ο παίκτη. Κατέθεσε χαρίσματα και έδειξε χαρακτήρα, ειδικά μετά το γκολ που δέχθηκε.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου προχώρησε σε αλλαγές και η ομάδα έδειξε πιο φρέσκια. Ο Πίτι ήταν για πρώτη φορά βασικός και έβαλε τη σφραγίδα του με τα δύο γκολ που σημείωσε στο «Αμμόχωστος». Συνέβαλε τα μέγιστα και έδειξε πως μπορεί να αξιοποιηθεί από την τεχνική ηγεσία. Εξαιρετικός ήταν και ο Σάσι, ο οποίος αγωνίστηκε ως αλλαγή. Ο Τυνήσιος ίσως αποδειχθεί σπουδαία μετεγγραφή για την ΑΕΛ.

Έκλεψε την μπάλα και την έδωσε στο Πίτι, στο δεύτερο γκολ της ΑΕΛ, ενώ από δική του ενέργεια, η μπάλα έφτασε στον Αϊρόσα, που την έδωσε στον Μέσκα. Ο τελευταίος επανήλθε δριμύτερος και διψασμένος, δείχνοντας πόσο πολύ έλειψε από την ομάδα του το τελευταίο διάστημα.

Άλλωστε και πριν από την τιμωρία του, βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση. Ακόμη, ο Λαφράνς, ως παρτενέρ του Ζούνιορ στο κέντρο της άμυνας, δεν είχε πρόβλημα να είναι από τους ιδιαίτερα διακριθέντες στην προχθεσινή νίκη επί των ερυθρολεύκων. Η ΑΕΛ θα πορευτεί με τις αλλαγές και τα νέα πρόσωπα που μπήκαν στην ενδεκάδα. Ο κόσμος απόλαυσε τη νίκη και την αντίδραση της ομάδας του, σε μια σημαντική καμπή του πρωταθλήματος.

Οι υποχρεώσεις όμως τρέχουν. Αύριο η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει τον Άρη στον επαναληπτικό για τη φάση των «16» του κυπέλλου, θέλοντας να διαχειριστεί σωστά το 2–0 με το οποίο νίκησε στο πρώτο ματς. Στη συνέχεια (Δευτέρα 30/1) θα έχει άλλες πέντε μέρες για να προετοιμαστεί για το παιχνίδι του πρωταθλήματος, πάλι με τον Άρη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ