aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Ξεκάθαρος ο στόχος, να γίνουμε καλύτεροι»

«Ξεκάθαρος ο στόχος, να γίνουμε καλύτεροι»

ΤΟΥ ΒΑΣΟΥ ΒΑΣΟΥ (ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΑΚ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ)

Μια τεράστια πρόκληση, ένα πολύ μεγάλο κίνητρο… Το αυριανό (19:30 ώρα Κύπρου) παιχνίδι της ΑΕΚ κόντρα στην Τρέντσιν Σλοβακίας, που θα είναι το πρώτο στα πλαίσια των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, είναι το πιο καθοριστικό της χρονιάς για τους Λαρνακείς μέχρι το επόμενο. Διακυβεύονται πολλά, τόσο από οικονομικής, όσο και από αγωνιστικής άποψης.

«Ενδεχόμενη πρόκριση της ΑΕΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα είναι πολύ σημαντική απ’ όλες τις απόψεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των κυπελλούχων Κυριάκος Δημητρίου. Μια δήλωση ενδεικτική της κρισιμότητας που έχει το αυριανό παιχνίδι και της μεγάλης σημασίας που δίνουν όλοι στο κιτρινοπράσινο στρατόπεδο για πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης μετά από εφτά χρόνια.

Θυμίζουμε, ότι η ΑΕΚ ήταν η πρώτη κυπριακή ομάδα που πέτυχε τον άθλο της πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ το καλοκαίρι του 2011, όταν στα πλέι οφ απέκλεισε τη Ρόζεμποργκ Νορβηγίας (0-0 εκτός έδρας, νίκη 2-1 στη Λάρνακα). Τα δύο τελευταία χρόνια έφτασε στην πηγή (πλέι οφ της διοργάνωσης), αλλά νερό δεν ήπιε. Την πάτησε και τις δύο φορές από ομάδες της Τσεχίας. Φέτος όλοι ευελπιστούν ότι η τύχη θα τους χαμογελάσει. Άλλωστε, στα παιχνίδια με την Στουρμ Γκρατς η ΑΕΚ έδειξε πολύ πιο ώριμη από προηγούμενες χρονιές.

«Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η Τρέντσιν βρίσκεται στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ», ανέφερε ο Κ. Δημητρίου και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που θ’ αντιμετωπίσουμε το βράδυ της Πέμπτης στο γήπεδο της Ζίλινα. Πρόκειται για έναν δυνατό και υπολογίσιμο αντίπαλο. Έχουμε, όμως, πίστη στις δικές μας δυνατότητες και θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Στόχος μας είναι στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στους Σλοβάκους να παρουσιάσουμε πολύ καλό πρόσωπο, ανάλογο των προηγούμενων ευρωπαϊκών μας εμφανίσεων και να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης της ΑΕΚ εν’ όψει του επαναληπτικού που θα γίνει στην Αρένα».

Ερωτηθείς, εξάλλου, κατά πόσο είναι εκτίμηση όλων στην ΑΕΚ ότι η φετινή ομάδα είναι καλύτερη και πιο ώριμη από την περσινή, ο εκπρόσωπος τύπου των κιτρινοπράσινων απάντησε: «Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτή θα είναι η προσπάθειά μας. Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις εγχώριες διοργανώσεις».

Στο μεταξύ, έχουν διαφοροποιηθεί οι ώρες της δημοσιογραφικής διάσκεψης του Αντόνι Ιραόλα και της προπόνησης της ΑΕΚ στη Ζίλινα. Σήμερα Τετάρτη (22/8) ο Βάσκος τεχνικός των κυπελλούχων θα παραχωρήσει δημοσιογραφική διάσκεψη στο γήπεδο της Ζίλινα στις 5.45μ.μ. (τοπική ώρα, δηλαδή 6.45μ.μ. ώρα Κύπρου), ενώ η προπόνηση της ΑΕΚ στο γήπεδο όπου αύριο θα διεξαχθεί ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 6.30μ.μ. τοπική ώρα, δηλαδή την ώρα έναρξης του παιχνιδιού.

Μετά από ένα πολύωρο ταξίδι, η αποστολή της ΑΕΚ έφτασε χθες βράδυ στη Ζίλινα (μέσω Βιέννης) και κατέλυσε σε ξενοδοχείο που είναι σε πολύ κοντινή απόσταση από το γήπεδο της πόλης. Όσον αφορά τον Α. Ιραόλα, είναι δεδομένη η τιμωρία του από την ΟΥΕΦΑ τουλάχιστον με μία αγωνιστική εξαιτίας της αποβολής του στον επαναληπτικό με την Στουρμ Γκρατς. Ως εκ τούτου, οδηγίες από τον πάγκο της ΑΕΚ στον αυριανό αγώνα θα δίνει ο βοηθός του Αντόνιο Ιδάλγο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ