aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Ξεφουσκώνουν» οι κινέζικοι σύλλογοι!

«Ξεφουσκώνουν» οι κινέζικοι σύλλογοι!

Η Κίνα, όπως όλα συνηγορούν, σύντομα θα πάψει να αποτελεί το «Eλ Ντοράντο» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ανησυχία από την FIFPro για οφειλές και καθυστερήσεις σε ξένους ποδοσφαιριστές. Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τη μη εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων των κινεζικών ομάδων έναντι ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται εκεί. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών (FIFPro) με ανακοίνωση της ζητάει από τους παίκτες να γνωστοποιήσουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί προκειμένου να παρέμβει.

Η Ασιατική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, πρόσφατα, προειδοποίησε τους συλλόγους της περιοχής να ρυθμίσουν μέχρι την 31η Αυγούστου τα χρέη τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν με αποκλεισμό από τις διοργανώσεις που διεξάγονται στη συγκεκριμένη ήπειρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Κίνα δεν υπάρχει σωματείο για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών με την FIFPro να δηλώνει πρόθυμη να συνεργαστεί με την Ασιατική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (AFC) και την FIFA για να εξαλειφθούν φαινόμενα που αφορούν καθυστερήσεις μισθών ή ακόμη και αδυναμία καταβολής των συμφωνηθέντων!

Οι Κινέζοι, πάντως, σκοπεύουν να βάλουν φρένο στα αστρονομικά συμβόλαιο που προσφέρουν σε ξένους ποδοσφαιριστές, καθώς οι αθλητικές αρχές της αχανούς χώρας αποφάσισαν να θεσπίσουν μέτρα για να αναδειχθούν οι ακαδημίες τους.

Έτσι οι σύλλογοι που θέλουν να δαπανήσουν περισσότερα από 45 εκατ. ευρώ για μια μετεγγραφή θα πρέπει να καταβάλουν το ίδιο ποσό σε ένα ταμείο για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης του κινεζικού ποδοσφαίρου. Σε ότι αφορά Στις μετεγγραφές Κινέζων παικτών το όριο θα είναι 2.6 εκατ. ευρώ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ