aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Βρίσκεται πάτημα στις δικές σας ψευδοδημοσκοπήσεις»

«Βρίσκεται πάτημα στις δικές σας ψευδοδημοσκοπήσεις»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Συ.Φ.ΑΕΛ μέσω της οποίας τοποθετείται για την κάρτα φιλάθλου, τις εγκαταστάσεις των γηπέδων, αλλά και τη μειωμένη προσέλευση του κόσμου στις κερκίδες.

Αναλυτικά:

«Τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση και η βουλή, ήθελαν με μανία να υιοθετήσουν το αποτυχημένο σε όλη την Ευρώπη μέτρο της κάρτας. Όλοι γνωρίζαμε πως το μέτρο ήταν καταδικασμένο σε αποτυχία. Το λέγαμε και πριν την εφαρμογή, το λέγαμε και κατά τη διάρκεια το λέμε και τώρα που το είδε και όλη η Κύπρος, εκτός βέβαια από τους εμπνευστές του.

Μετά από μια χρονιά με τη χαμηλότερη προσέλευση όλων των εποχών, μας λένε πως πέτυχε η κάρτα το σκοπό της, επειδή δεν έγιναν σοβαρά επεισόδια. Πώς να γίνουν όταν δεν υπάρχει κόσμος; Ρίξτε μια ματιά έξω στην κοινωνία. Πόσοι ξυλοδαρμοί έγιναν το τελευταίο χρόνο; Πόσες σχολικές αίθουσες και αυτοκίνητα έχουν καταστραφεί ή πυρποληθεί; Αλλά εσείς ακόμα προπαγανδίζετε για την «επιτυχία» της κάρτας που έθαψε τον αθλητισμό, τη στιγμή που η βία βασιλεύει στην κοινωνία.

Συνεχίζεται να παρουσιάζετε στημένες και καλά πληρωμένες δημοσκοπήσεις πανεπιστημίων για να παίζετε με τη νοημοσύνη του κόσμου. Πέρσι και φέτος οι δημοσκοπήσεις σας μιλούσαν για 7 στους 10 να συμφωνούν με την κάρτα. Πέρασε 1 χρόνος και είδαμε στους πλείστους αγώνες 7 στους 10 να λείπουν από το γήπεδο. Αγνοείτε επιδεικτικά τις δημοσκοπήσεις που έγιναν από το ΚΟΑ και αθλητικές ιστοσελίδες που όλες στην πράξη αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα και συνεχίζετε να βρίσκεται πάτημα στις δικές σας ψευδοδημοσκοπήσεις.

Την ίδια στιγμή 10 από τα 12 σωματεία Α κατηγορίας που εκπροσωπούν το 90% των φιλάθλων, εκφράζουν τις ανησυχίες και τη διαφωνία τους για την κάρτα και είσαστε υπόχρεοι να λάβετε υπόψη τα όσα υποστηρίζουν.

Ρωτάτε πως συνδέονται οι απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις των γηπέδων με την κάρτα φιλάθλου. Την απάντηση σας την δίνουν διάφορα περιστατικά φέτος που κόσμος ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα έξω από το γήπεδο προκαλώντας συνωστισμό και συμφόρηση και μάλιστα σε μια περίοδο που είχαμε τη χαμηλότερη προσέλευση στην ιστορία. Σε γήπεδα με ελάχιστα εκδοτήρια, έλλειψη εισόδων εύκολης πρόσβασης, σε συνδυασμό με την έλλειψη οργάνωσης των αρχών, τη μη αξιόπιστη τεχνολογία του συστήματος της κάρτας το οποίο μπλοκάρει συνεχώς, δημιουργώντας ένταση στον κόσμο καταλήγουμε να οδηγούμαστε σε συνθήκες που στο εξωτερικό προκάλεσαν μεγάλες τραγωδίες. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πόρισμα για το Hillsborough το οποίο έριξε την κάρτα φιλάθλου στην Αγγλία γίνεται αναφορά για τη συμφόρηση που προκαλείται έξω από τα γήπεδα. Επίσης, η άφιξη του κόσμου στο γήπεδο λίγο πριν τη σέντρα είναι λογικό και αποδεκτό γεγονός σε όλες τις χώρες και απόψεις του στυλ «ελάτε γήπεδο μια ώρα πριν για να μην υπάρχει συμφόρηση» δεν προτείνονται ως λύσεις.

Η προπαγάνδα σας δεν πείθει κανένα πλέον, ο κόσμος ξύπνησε και γνωρίζει. Σεβαστείτε τη Δημοκρατία – Σεβαστείτε την επιθυμία του κόσμου και των σωματείων. Όχι στην κάρτα οπαδού».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ