aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΒρήκε τα... κότσια, δεν βρήκε το γκολ η Λίβερπουλ

Βρήκε τα… κότσια, δεν βρήκε το γκολ η Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ είχε αντίδραση, έφτασε στην ισοφάριση κόντρα στην Γουέστ Χαμ που της είχε γυρίσει το παιχνίδι, βρήκε και τις τελικές, αλλά δεν έφτασε ποτέ στο γκολ που θα άλλαζε το εν τέλει τελικό 2-2. Υποψήφια για απόκρουση της σεζόν αυτή του Ράντολφ σε σουτ του Χέντερσον, τρεις βαθμούς πίσω από την δεύτερη Άρσεναλ έμειναν οι «κόκκινοι».

Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ θα μπορούσε κάλλιστα να έχει πάρει το τρίποντο, άλλα ανέβηκε μόλις στους 31, 34 έχουν οι «κανονιέρηδες» και 37 η φανταστική Τσέλσι. Για την Γουέστ Χαμ ο βαθμός την βγάζει από την επικίνδυνη ζώνη, στην οποία μαζί με τις Χαλ και Σάντερλαντ βρίσκεται πλέον η Σουόνσι.

Το ματς άρχισε ιδανικά για την Λίβερπουλ, καθώς ήδη στο 5ο λεπτό το σκορ ήταν 1-0 υπέρ της, με τον Άνταμ Λαλάνα να σκοράρει με εύκολο τρόπο, με την άμυνα την Γουέστ Χαμ να τον παρατηρεί… διακριτικά αφότου πήρε την μπάλα από τον Σαντιό Μανέ. Σημάδι για τα πολλά γκολ που θα ακολουθούσαν αποτέλεσε η φάση στο 7′, όταν ο Λόρις Κάριους απέκρουσε όμορφα προσπάθεια του Μιχαΐλ Αντόνιο.

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι κατέβασαν ελάχιστα την απόδοσή τους και αυτό έδωσε το δικαίωμα στα «σφυριά» να κερδίσουν κάποια μέτρα στο χορτάρι όταν είχαν την μπάλα στα πόδια. Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις ο Λαλάνα έκανε χαζό φάουλ έξω από την περιοχή, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε βεβαίως-βεβαίως ο Ντιμιτρί Παγιέ. Ο Άγγλος παίκτης των «κόκκινων» έκατσε στο τείχος έχοντας δίπλα του τον Αγιού, ο Κάριους είχε σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την κακή απόσταση από το δεξί του σίδερο, το τείχος άνοιξε, η μπάλα πέρασε, ο Γερμανός ακούμπησε αλλά θα το έβγαζε μόνο αν ήταν ψηλότερος, και έτσι έγινε το 1-1.

Σαν να μην έφτανε αυτό η ομάδα του Κλοπ δέχθηκε ένα τέρμα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «γκολ Λίβερπουλ», όταν από μακρινή σέντρα ο Μάτιπ πήγε να απομακρύνει, η σέντρα πήρε ύψος και κατέληξε στον Αντόνιο, που πλάσαρε τον «απλωμένο» Κάριους για το 1-2. Οι προσπάθειες για το 2-2 ήταν άμεσες και πριν κλείσει το ημίχρονο αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει. Φιρμίνο με το κεφάλι εκτός, μη καταλογισμός σε πέναλτι που ζητήθηκε στον Λαλάνα και μια κεφαλιά του Μάτιπ στο δοκάρι, και η Λίβερπουλ έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή στο δεύτερο μέρος.

Ο εκνευρισμός του Γιούργκεν Κλοπ, που στο δεύτερο τέρμα που δέχθηκε η ομάδα του είχε μια απίστευτη έκφραση στο πρόσωπό του, πρέπει να έγινε σαφέστατος στα αποδυτήρια και αυτό φάνηκε και από την αλλαγή του Κλάβαν στον Λόβρεν. Στον Γερμανό δεν άρεσαν κάποια πράγματα και το ξεκαθάρισε, για να δει τους ποδοσφαιριστές του στο 48′ να ισοφαρίζουν. Από τραγικό λάθος του Ράντολφ η μπάλα έπεσε στα πόδια του Οριγκί και από εκεί η κατάληξη ήταν λογική.

Η πίεση ήταν εντατική από εκείνο το σημείο και μετά και ήταν ενδεικτικό πως μέχρι το 85′ οι τελικές ήταν 7-1 για τους γηπεδούχους! Στην πιο σημαντική, ο Τζόρνταν Χέντερσον έπιασε για δεύτερη φορά το… σουτ της ζωής του, αλλά το φινάλε δεν ήταν ανάλογο. Στο παιχνίδι με την Τσέλσι ο Κουρτουά δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα από τις… αράχνες, όμως ο Ράντολφ το κατάφερε. Ο Ιρλανδός διεθνής πραγματοποίησε μία από τις επεμβάσεις της σεζόν, σε ένα είναι η αλήθεια λίγο πιο εύκολο σουτ από εκείνο που είχε να αντιμετωπίσει ο Βέλγος, το 2-2 παρέμεινε και η απώλεια βαθμών έμοιαζε επικίνδυνα ορατή.

Τελικά δεν άλλαξε κάτι και παρά την πίεση του 2-2 ήταν πλέον και το τελικό σκορ.

Λίβερπουλ: Κάριους, Κλάιν, Λόβρεν (46′ Κλάβαν), Μάτιπ, Μίλνερ, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Λαλάνα, Μανέ, Οριγκί, Φιρμίνο

Γουέστ Χαμ: Ράντολφ, Νόρντβεϊτ, Ριντ, Ογκμπόνα, Αντόνιο, Νομπλ, Ομπιάνγκ, Κρέσγουελ, Λανσίνι (78′ Φερνάντες), Αγιού (63′ Κάρολ), Παγιέ

Πλέον οι δύο ομάδες, όπως και οι υπόλοιπες της λίγκας, κοιτούν τα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής, η οποία θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη με ορεκτικό δύο αγώνων και Τετάρτη, με το κυρίως πιάτο των οκτώ. Ανάμεσα στα πολλά σημαντικά παιχνίδια ξεχωρίζει αυτό της Έβερτον με την Άρσεναλ στο «Γκούντισον Παρκ» την Τρίτη σε .ωρα… Τσάμπιονς Λιγκ, 21:45.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ