aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Βόμβα» από τη Μπουντούτσνοστ, «ξέρανε» την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

«Βόμβα» από τη Μπουντούτσνοστ, «ξέρανε» την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η Μπουντούτσνοστ με μια επική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο σκόραρε 58(!) πόντους, νίκησε 93-92 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία γνώρισε με απρόσμενο τρόπο την πρώτη φετινή ήττα της στη διοργάνωση. Πλέον, η «αρκούδα», που ήταν η μοναδική αήττητη ομάδα, έχει ρεκόρ 8-1, ενώ για την ομάδα του Μαυροβουνίου, αυτή ήταν η δεύτερη νίκη και πλέον έχει 2-7.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν σε αυτή την τεράστια υπέρβαση και ιστορική νίκη, έχοντας πρώτο σκόρερ τον Ερλ Κλαρκ, ο οποίος πέτυχε 18 πόντους, ενώ πολύτιμη ήταν η βοήθεια του Ντανίλο Νίκολιτς, ο οποίος πέτυχε 14 καθοριστικούς πόντους, αλλά και το καλάθι της νίκης. Από πλευράς φιλοξενούμενων, κορυφαίος ήταν ο Νάντο Ντε Κολό με 19.

Το ματς:

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ξεκίνησε εντυπωσιακά και προηγήθηκε 11-0 (!) με τη συμπλήρωση τριών λεπτών. Η Μπουντούτσνοστ ξεπέρασε το αρχικό σοκ και με δικό της σερί μείωσε σε 13-17, καταφέρνοντας να παραμένει κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, που βρήκε τη ρωσική ομάδα στο 17-21. Πίτερς και Ντε Κολό «τραβούσαν» το σκοράρισμα για τους φιλοξενούμενους, ενώ οι γηπεδούχοι βρήκαν σκορ από έξι παίκτες.

Η ομάδα από το Μαυροβούνιο έμεινε κοντά στο σκορ μέχρι το 12’ (24-29). Στη συνέχεια, οι Μοσχοβίτες «πάτησαν γκάζι» και με σερί 11-1, εκτόξευσαν τη διαφορά στο +15 (25-40), τεσσεράμισι λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, με τους Χάινς και Χίγκινς να παίρνουν τη σκυτάλη στο σκοράρισμα. Η ΤΣΣΚΑ έχοντας πολυφωνία στην επίθεση και εξαιρετικό ποσοστό στα δίποντα, που ξεπερνούσε το 70%, δεν είχε πρόβλημα να διατηρήσει τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο, με το σκορ μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά να είναι 35-49.

Φουριόζα μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο η Μπουντούτσνοστ, η οποία μείωσε τη διαφορά σε 43-51. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας γρήγορα «πήρε τα πάνω της» και επανέφερε τη διαφορά στο +13 (48-61) στο 24’. Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν είχαν σκοπό να πέσουν αμαχητί και φάνηκε από το γεγονός ότι με σερί 16-4 μέσα σε τέσσερα λεπτά, μείωσε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (64-65), με το επιμέρους σκορ της περιόδου να είναι 30-18 και το ματς να γίνεται ντέρμπι.

Με τρίποντο του Νίκολιτς, η Μπουντούτσνοστ έφερε το ματς στα ίσια (71-71), δείχνοντας αποφασισμένη να κάνει τα πάντα, προκειμένου να φτάσει σε μια τεράστια νίκη. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας «απάντησε» με ένα σερί 5-0, αλλά με δύο βολές του Τζάκσον, οι γηπεδούχοι έκαναν το 79-79 στο 34’ και το 84-84 στο 36’ με νέο τρίποντο του Νίκολιτς. Μάλιστα, με δύο βολές του Κλαρκ, προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 86-84. Το ματς ήταν πλέον ντέρμπι και κρίθηκε κυριολεκτικά στο τέλος. Η ομάδα του Μαυροβουνίου ήταν όσο ψύχραιμη χρειαζόταν και με καλάθι του Νίκολιτς στα 5,4’’ πριν το τέλος πήρε μια ιστορική νίκη με σκορ 93-92, αφού οι Ρώσοι αστόχησαν στην τελευταία επίθεση με τον Χίγκινς.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 35-49, 65-67, 93-92.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ