aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΒλέπει μπροστά αλλά προσέχει και τα νώτα της

Βλέπει μπροστά αλλά προσέχει και τα νώτα της

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η κίνηση, η ομαδικότητα και η αγωνιστική πειθαρχία είναι αυτά που τη χαρακτηρίζουν και της αλλάζουν όψη σε σχέση με την περσινή σεζόν. Το δυνατό όπλο της ΑΕΛ είναι η συμπαγής άμυνα, ένα σύνολο που ξεκινάει το παιχνίδι από πίσω και από την καλή λειτουργία της μεσοαμυντικής γραμμής, χωρίς όμως αυτό να φανερώνει μια ομάδα που έχει μοναδικό σκοπό να μη δεχθεί μόνο γκολ.

Ο τρόπος σκέψης του Μπρούνο Μπαλταζάρ έχει να κάνει με ένα τρόπο παιχνιδιού που δεν είναι καθαρά αμυντικός. Απλώνεται στο γήπεδο, βλέπει μπροστά, αλλά προσέχει πολύ και τα νώτα της. Βέβαια, δεν έχει φτάσει στα επίπεδα να ενθουσιάζει, όμως η ομάδα του βγάζει μια ταυτότητα και οι ποδοσφαιριστές έχουν ένα σαφή προσανατολισμό απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Να μη δέχονται γκολ, αλλά και να μην αφήνουν τις ευκαιρίες να χάνονται.

Μάλιστα με τα τέσσερα γκολ παθητικό σε 10 αγώνες η ΑΕΛ διαθέτει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα και δεύτερη στην Ευρώπη! Στην κορυφή βρίσκεται η ομάδα-έκπληξη στην Ελλάδα, ο Ατρόμητος, και ο Ερυθρός Αστέρας με μόλις τρία γκολ παθητικό. Τέσσερα γκολ δέχθηκαν επίσης ομάδες όπως οι Μπαρσελόνα, Πόρτο, Βικτόρια Πλζεν, Βαλέτα (Μάλτα) Σουτζέσκα (Μαυροβούνιο). Η άμυνα αποτελεί το μεγάλο και ισχυρό όπλο της ΑΕΛ, η οποία στα τελευταία παιχνίδια βελτιώνει και την επιθετική της δραστηριότητα. Εκεί πλέον είναι το ζητούμενο, να μπορεί να σκοράρει παράλληλα και να φτάνει πιο εύκολα στις νίκες. Οι γαλαζοκίτρινοι διαθέτουν μια πλειάδα επιθετικών και είναι αξιοσημείωτο πως από παιχνίδι σε παιχνίδι παρουσιάζονται βελτιωμένοι και πιο απαιτητικοί.

Με αρκετές απουσίες η ΑΕΛ δεν κατάφερε να αποδώσει καλά στο φιλικό με την Πάφος FC.  H δωδεκάδα με τους ποδοσφαιριστές που απουσιάζουν με τις εθνικές ομάδες υποχρέωσε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ να χρησιμοποιήσει νεαρούς και ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Η συμμετοχή της ΑΕΛ στο τουρνουά θα ολοκληρωθεί το απόγευμα, με τον αγώνα στο Τσίρειο με αντίπαλο την UFA FC.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ