aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΒήμα παραμονής από Έμπολι, «χάνει» την Ευρώπη η Τορίνο, μπλέκει η Φιορεντίνα

Βήμα παραμονής από Έμπολι, «χάνει» την Ευρώπη η Τορίνο, μπλέκει η Φιορεντίνα

Μπορεί να βρισκόταν στο καναβάτσο πριν από ένα μήνα, ωστόσο η Έμπολι μετατράπηκε σε… Γιουβέντους εσχάτως και κρατάει στα χέρια της την παραμονή. Η ομάδα του Αντρεατσόλι επικράτησε 4-1 της Τορίνο στο «Κάρλο Καστελάνι», πέτυχε την 3η διαδοχική νίκη της και ξεκόλλησε από τη διακεκαυμένη ζώνη. 

Οι «ατζούρι» ήταν πιο αποτελεσματικοί και προηγήθηκαν στο 27’ με τον Άκουα, ενώ οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία και επιχείρησαν να ισοφαρίσουν. Εντούτοις, στάθηκαν άτυχοι αφού τους σταμάτησε το δοκάρι σε κεφαλιά του Μπελότι στο 43’. Η ομάδα του Ματζάρι δικαιώθηκε για την επιμονή της στο 56’, με τον Φαλκέ να νικά τον Ντραγκόφσκι. Στο 65’, οι γηπεδούχοι ανέκτησαν το προβάδισμά τους, με τον Μπρίγκι να κάνει ατομική ενέργεια και να πλασάρει τον Σιρίγκου.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ντι Λορέντζο έγραψε το 3-1 μέσα από την περιοχή. Στην αντίπερα όχθη, οι παίκτες της Τορίνο σπατάλησαν τις ευκαιρίες που είχαν. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Καπούτο στο 89’, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1, που χάρισε το 3ο συνεχόμενο τρίποντο στην ομάδα του Αντρεατσόλι. Να σημειωθεί ότι δεν αγωνίστηκε καθόλου με την Έμπολι ο Έλληνας στόπερ Νικολάου. Από την άλλη, η «γκρανάτα» υπέστη την πρώτη ήττα της μετά από 8 αγωνιστικές και παράλληλα ελαχιστοποιούνται οι ελπίδες της για ευρωπαϊκή έξοδο.

Στο άλλο παιχνίδι που διεξήχθη την ίδια ώρα, η Πάρμα νίκησε 1-0 τη Φιορεντίνα στο «Ένιο Ταρντίνι» και εξασφάλισε την παραμονή της. Οι «τζιαλομπλού» είχαν δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο, στο 9’ με τον Ζερβινιό και στο 40’ με τον Τζαλιόλο. Στο 79’, οι «βιόλα» απάντησαν στα δοκάρια με τον Μιλένκοβιτς, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα (80’) ο Ζέρσον με αυτογκόλ έδωσε το προβάδισμα στους «παρμέντσι», που το διατήρησαν μέχρι τέλους και πανηγύρισαν την πρώτη νίκη τους έπειτα από 9 αγώνες.

Αντιθέτως, η Φιορεντίνα συμπλήρωσε 13 ματς δίχως τρίποντο (0-5-8) και μπλέκει σε περιπέτειες αναφορικά με την παραμονή της.

Αναλυτικά η 37η αγωνιστική:

Σάββατο, 18/5
Ουντινέζε-Σπαλ 3-2 (5’ Σαμίρ, 31’, 35’ Οκάκα – 53’ Πετάνια, 59’ Βαλότι)
Τζένοα-Κάλιαρι 1-1 (89′ πεν. Κρίσιτο – 40′ Παβολέτι)
Σασουόλο-Ρόμα 0-0

Κυριακή, 19/5
Κιέβο-Σαμπντόρια 0-0
Πάρμα-Φιορεντίνα 1-0 (80′ αυτ. Ζέρσον)
Έμπολι-Τορίνο 4-1 (27′ Άκουα, 65′ Μπρίγκι, 70′ Ντι Λορέντζο, 89′ Καπούτο – 56′ Φαλκέ)
Μίλαν-Φροζινόνε (19:00)
Γιουβέντους-Αταλάντα (21:30)
Νάπολι-Ίντερ (21:30)

Δευτέρα, 20/5
Λάτσιο-Μπολόνια (21:30)

Η επόμενη (38η) αγωνιστική:

Κυριακή 26 Μαΐου
Φροζινόνε-Κιέβο
Ίντερ-Έμπολι
Φιορεντίνα-Τζένοα
Σαμπντόρια-Γιουβέντους
Τορίνο-Λάτσιο
Σπαλ-Μίλαν
Μπολόνια-Νάπολι
Ρόμα-Πάρμα
Αταλάντα-Σασσουόλο
Κάλιαρι-Ουντινέζε

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ