aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΒγάζει φωτιές ο Φλοριάν Τολεμές

Βγάζει φωτιές ο Φλοριάν Τολεμές

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Εντυπωσιακό είναι το ξεκίνημα του Φλοριάν Τολεμές στο πρωτάθλημα μιας και έχει ήδη πετύχει εννέα τέρματα και βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Ο Γάλλος επιθετικός μόνο τα τελευταία τρία παιχνίδια έχει σκοράρει έξι γκολ (από δυο κόντρα σε Άρη, ΑΠΟΕΛ και Δόξα) και αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς, δεν αποκλείεται να σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ τερμάτων. Αυτό κρατεί από τη σεζόν 2012-13 όταν βρισκόταν στην Καρταχένα (ομάδα Γ’ Κατηγορίας τότε της Ισπανίας), με την οποία πέτυχε συνολικά 19 τέρματα. Αν λάβουμε υπόψη και τα τρία τέρματα που πέτυχε στην Ευρώπη, έχει ήδη 12 στο σύνολο. Απέναντι στη Δόξα ήταν ξανά ο μεγάλος πρωταγωνιστής και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να φθάσει σε άλλη μία επιτυχία.

Η ΑΕΚ, μετά τη μίνι κρίση που είχε περάσει, δείχνει να επιστρέφει δυναμικά και η αντίδρασή της αποδεικνύει ότι και φέτος θα είναι εκεί για να παλέψει μέχρι τέλους για τον τίτλο. Ο κόσμος είναι απόλυτα ικανοποιημένος με την προσπάθεια που γίνεται και τα αποτελέσματα και περιμένει ανάλογη συνέχεια. Ο Κάσες απέναντι στη Δόξα ξεκίνησε βασικός, το ίδιο και ο Νέλσον, ενώ ο Μπόλιεβιτς, που πήρε φανέλα βασικού μετά από πάρα πολύ καιρό, έδειξε με την εμφάνισή του ότι είναι εδώ και είναι σε θέση να δώσει πολλά. Ο Μαυροβούνιος είχε σημαντική συμβολή στα δυο πρώτα γκολ της ΑΕΚ, μιας και από το δικό του πόδι η μπάλα κατέληξε σε Τολεμές και Καταλά αντίστοιχα.

Σειρά στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ομάδας του Ιδιάκεθ παίρνει η Αλκή και ακολούθως ο Απόλλων στην Αρένα. Συνεπώς, γίνεται αντιληπτό ότι η νίκη απέναντι στην «Αθάνατη» είναι μονόδρομος, έτσι ώστε να πάει στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα έχοντας την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Από σήμερα αναμένεται να αρχίσει και η προπώληση των εισιτηρίων του αγώνα με την Αλκή, όπου ο κόσμος της ΑΕΚ καλείται να στηρίξει την ομάδα και να την σπρώξει σε άλλη μία επιτυχία που θα την ανεβάσει στους 22 βαθμούς.

Χωρίς Μουρίγιο και (μάλλον) Τρουγιόλς

Από χθες η ΑΕΚ άρχισε την προετοιμασία της για τον επόμενο αγώνα με αντίπαλο την Αλκή, όπου και πάλι ο στόχος της δεν θα μπορούσε να είναι άλλος πέρα από τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ στο παιχνίδι με τη Δόξα άφησε εκτός, για λόγους ξεκούρασης και όχι μόνο, κάποιους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι όμως λογικά θα είναι έτοιμοι με την Αλκή.

Εκτός δράσης θα είναι ο Μουρίγιο ο οποίος, αν και δεν αγωνίστηκε, συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες, ζητώντας επί της ουσίας την κάρτα μιας και είναι τραυματίας. Ο Τρουγιόλς άρχισε προπονήσεις, αλλά η μεγάλη του αποχή δύσκολα θα τον θέσει στη διάθεση του Ιδιάκεθ. Ο Λαρένα είχε κάποια προβλήματα με το στομάχι του, αλλά θα είναι έτοιμος, όπως και ο Τρισκόφσκι που είχε ενοχλήσεις στη μέση. Σήμερα θα είναι πιο ξεκάθαρη η κατάσταση του Τομάς για το αν θα προλάβει ή όχι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ