aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΒγαίνουν οι ομίλοι για το Μουντιάλ 2018

Βγαίνουν οι ομίλοι για το Μουντιάλ 2018

Από το Μοντεβιδέο στη Μόσχα, έχουν διεξαχθεί 21 κληρώσεις τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε διάστημα 88 ετών και σήμερα είναι προγραμματισμένη (17:00 ώρα Κύπρου) η κλήρωση των ομίλων του Μουντιάλ 2018, που θα διεξαχθεί από 14 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου στη Ρωσία.

Η διαδικασία της κλήρωσης θα γίνει στο παλάτι του Κρεμλίνου, Mνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, που κατασκευάσθηκε με πρωτοβουλία του Νικήτα Χρουστσόφ. Ο Αγγλος, πρώην επιθετικός, Γκάρι Λίνεκερ, θα διεξάγει την κλήρωση, μαζί με τη διάσημη Ρωσίδα αθλητική δημοσιογράφο Μαρία Κομαντάγια. Θα συνοδεύονται από τους Λοράν Μπλαν, Γκόρντον Μπανκς, Καφού, Φάμπιο Καναβάρο, Ντιέγκο Φορλάν, Ντιέγκο Μαραντόνα και Κάρλες Πουγιόλ, οι οποίοι θα αποτελούν την ποδοσφαιρική… βοήθεια. Μαζί με τον Μίροσλαβ Κλόζε, ο οποίος θα μεταφέρει το τρόπαιο στην αίθουσα, θα εκπροσωπήσουν τα οκτώ έθνη που έχουν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο όγδοος βοηθός της κλήρωσης θα είναι ο 91χρονος  Νικίτα Σιμονιάν, ένας ποδοσφαιρικός θρύλος της -τότε- Σοβιετικής Ενωσης.

Η παγκόσμια κατάταξη της FIFA  τον Οκτώβριο του 2017, χρησιμοποιήθηκε προκειμένου οι 32 φιναλίστ να χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας. Υπάρχουν γεωγραφικοί περιορισμοί αφού δεν θα κληρωθούν στον ίδιο όμιλο δύο ομάδες από την ίδια ήπειρο, με εξαίρεση την Ευρώπη από την οποία έχουν προκριθεί 14 χώρες στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πρώτη στο πρώτο γκρουπ έχει τοποθετηθεί, ανεξάρτητα από την κατάταξη της στη FIFA, η Ρωσία ως διοργανώτρια χώρα του Μουντιάλ.

1ο γκρουπ: Ρωσία, Γερμανία, Βραζιλία, Πορτογαλία, Αργεντινή, Βέλγιο, Πολωνία, Γαλλία.

2ο γκρουπ: Ισπανία, Περού, Ελβετία, Αγγλία, Κολομβία, Μεξικό, Ουρουγουάη, Κροατία.

3ο γκρουπ: Δανία, Ισλανδία, Κόστα Ρίκα, Σουηδία, Τυνησία, Αίγυπτος, Σενεγάλη, Ιράν.

4ο γκρουπ: Σερβία, Νιγηρία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Παναμάς, Νότιος Κορέα, Σαουδική Αραβία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ