aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΒελτίωση της αμυντικής συμπεριφοράς

Βελτίωση της αμυντικής συμπεριφοράς

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Απόλλων έκανε την υπέρβαση για να φέρει στην Κύπρο τον Μαρτίνες, ενώ πολύ νωρίς έβαλε στην ακίδα των στόχων του τον Ζελάγια, τον οποίο και απέκτησε. Παράλληλα, πάλι με υπέρβαση, οι κυανόλευκοι ενέταξαν στο δυναμικό τους τον Σκέμπρι, ενώ έκαναν δικό τους τον Χατζηβασίλη. Πήραν και τον ταλαντούχο Ροντρίγκες από τη Λίβερπουλ και διατήρησαν στο δυναμικό τους τον Ντα Σίλβα, τον Παπουλή και τον Μαγκλίτσα. Με όλους αυτούς οι κυπελλούχοι είναι επιθετικά πλήρεις. Η επίθεση, το απέδειξε και στην Ευρώπη πιστεύεται ότι θα βγάζει φωτιές και θα δώσει τις νίκες και τους βαθμούς που θέλουν όλοι.

Είναι ξεκάθαρο, πως ο Σωφρόνης Αυγουστή διαθέτει όλα εκείνα τα όπλα και τους γκολεαντόρ που θα «ταλαιπωρούν» τα αντίπαλα δίκτυα. Υπάρχει όμως και κάτι, το οποίο δεν διαφεύγει της προσοχής της τεχνικής ηγεσίας. Κι εκεί θα εστιάσει την προσοχή της. Αυτό έχει να κάνει με την αμυντική συμπεριφορά, η οποία στα προκριματικά παιχνίδια του Γιουρόπα Λίγκ δέχθηκε έξι γκολ. Ο τεχνικός του Απόλλωνα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα αυτό και στόχος του είναι να βοηθήσει τους παίκτες του να πετυχαίνουν μεν εύκολα γκολ, αλλά να μην δέχονται τόσο εύκολα.

Στον χώρο της άμυνας, ο Βάλε θεωρείται ένας τερματοφύλακας που με άνεση μπορεί να δώσει ασφάλεια στην ομάδα, ενώ τα ίδια μπορούν να λεχθούν για τους δύο βασικούς ακραίους μπακ, τον Πέδρο και τον Σαντάνα. Από εκεί και πέρα, το βάρος πέφτει στον Ρομπέρζ, τον οποίο ξέρουμε από πέρσι και στον Γιούστε, ο οποίος αποκτήθηκε για να καλύψει την αποχώρηση του Βινίσιους. Αποκτήθηκε και ο Πιτιάν, ενώ είναι σχεδόν έτοιμος και ο Αγγελή. Χωρίς αμφιβολία, η άμυνα διαθέτει ισχυρές και ακαταπόνητες μονάδες, όμως για να δει φως στην άκρη του τούνελ με το τέλος αυτής της περιόδου, θα πρέπει να βελτιωθεί σε αυτό που ονομάζουμε αμυντική συμπεριφορά.

Η επίθεση είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει φέτος ο Απόλλων, ωστόσο για να πάει μέχρι το τέλος και να υλοποιήσει τον στόχο του, η άμυνα του θα πρέπει να καταστεί απόρθητο φρούριο. Η φρουρά και οι σωματοφύλακες του Βάλε καλούνται να μασάνε σίδερα και να μην αφήνουν κουνούπι να περνά στην περιοχή τους. Με μία τέτοια αμυντική συμπεριφορά, ο Απόλλων μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον τίτλο μετά από δώδεκα χρόνια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ