aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΒελτιωμένος Παναθηναϊκός, ξέσπασε στο Περιστέρι

Βελτιωμένος Παναθηναϊκός, ξέσπασε στο Περιστέρι

Βγάζοντας διάθεση και ενέργεια στην άμυνα, ο Παναθηναϊκός καθάρισε το Περιστέρι (76-57) στο ΟΑΚΑ και ανέκτησε ψυχολογία μετά την οδυνηρή ήττα από τη Ζαλγκίρις.

Μπέντιλ (15 πόντοι) και Παπαπέτρου (11 πόντοι, 5 ριμπάουντ) οι κορυφαίοι των «πράσινων», που παραμένουν αήττητοι στην Basket League (5-0) και ετοιμάζονται για τη δύσκολη διαβολοβδομάδα στην Ευρωλίγκα.

Στο 4-3 υποχώρησε η ομάδα του Πεδουλάκη, που είχε πρώτο σκόρερ τον Χάροου, με μόλις… 9 πόντους!

Το ματς
Στην εκκίνηση του αγώνα, ο Παναθηναϊκός συνέχισε από εκεί που… σταμάτησε κόντρα στη Ζαλγκίρις, τουλάχιστον όσον αφορά την επιθετική λειτουργία του. Μετά το πρώτο τρίλεπτο, οι «πράσινοι» πάτησαν γκάζι και με σερί 8-0, απέκτησαν μικρό προβάδισμα (10-5 στο 4’).

Η απάντηση του Περιστερίου ήρθε με τον ίδιο τρόπο και με σερί 8-0, πέρασε μπροστά (10-13 στο 8’). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να έχουν βραχεία κεφαλή (13-14).

Την ίδια περίπου μορφή είχαν και τα πρώτα λεπτά της 2ης περιόδου, με τους «πράσινους» να ζορίζονται και να δυσκολεύονται να ξεφύγουν στο σκορ (25-23 στο 13’). Σε εκείνο το σημείο, οι παίκτες του Βόβορα ανέβασαν στροφές και με 9-0, απομακρύνθηκαν με +11 (34-23 στο 16’).

Παρ’ όλα αυτά, το «τριφύλλι» υπέστη νέο μπλακ-άουτ κι έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του Πεδουλάκη να ρίξει τη διαφορά στο φινάλε του ημιχρόνου (36-31).

Στην αρχή της 3ης περιόδου, ο Νέντοβιτς ανέλαβε δράση και οδήγησε τον Παναθηναϊκό (42-34). Οι γηπεδούχοι δεν είχαν καλό ρυθμό επιθετικά, ωστόσο το Περιστέρι δεν έβρισκε λύσεις και τον τρόπο για να πλησιάσει.

Στην τελική ευθεία του 3ου δεκαλέπτου, οι «πράσινοι» βελτιώθηκαν και με μπροστάρη τον Φόστερ, έτρεξαν σερί 8-0 και εκτοξεύτηκαν στο +14 (56-42) βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ