aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΒέλγιο-Ρωσία: Σούπερ... επιδόρπιο στην Αγία Πετρούπολη

Βέλγιο-Ρωσία: Σούπερ… επιδόρπιο στην Αγία Πετρούπολη

Στην αναμέτρηση που δεσπόζει από το σημερινό μενού, η τυπικά φιλοξενούμενη, αλλά ουσιαστικά γηπεδούχος Ρωσία φιλοξενεί (22:00 ΑΝΤ1, sport-fm.gr και ενημέρωση από bwinΣΠΟΡ FM 94,6). το Βέλγιο στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του Group B του Euro.

Παρουσία περίπου 30.500 θεατών που αναμένεται να δώσουν το «παρών» στην «Gazprom Arena» της Αγίας Πετρούπολης. Οι δύο ομάδες, οι οποίες γνωρίζονται πολύ καλά, κλείνουν το πρόγραμμα της δεύτερης -και πρώτης γεμάτης- ημέρας της διοργάνωσης και θα γνωρίζουν το αποτέλεσμα στο άλλο παιχνίδι του ομίλου (Δανία-Φινλανδία).

Η συγκεκριμένη «μονομαχία» έχει ξεκάθαρο φαβορί και φυσικά είναι η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, που και πάλι πάει με… αέρα σε μια μεγάλη διοργάνωση. Λόγω της δυναμικής της, αλλά και της παρουσίας στην προκριματική φάση, στην οποία πέτυχε το απόλυτο με δέκα νίκες σε ισάριθμα ματς, έχοντας τέσσερα γκολ μέσο όρο ενεργητικό, ενώ δέχθηκε μόλις τρία.

Πάντως, η παρουσία τους στην προετοιμασία που προηγήθηκε δεν ήταν τόσο υπερηχητική, καθώς ήρθε 1-1 με την Εθνική μας και νίκησε 1-0 την Κροατία, αλλά αυτό τη γεγονός ίσως της βγει σε καλό.

Η πιο… ταπεινή Ρωσία ξεκινάει προφανώς από διαφορετική αφετηρία. Η εικόνα της στα φιλικά δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, αλλά σίγουρα δεν παρουσίασε και κακό πρόσωπο, αφού ήρθε 1-1 με την Πολωνία, ενώ επικράτησε 1-0 της Βουλγαρίας.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλα δύο φορές στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης και έχει χαμογελάσει σε αμφότερες το Βέλγιο. Συγκεκριμένα νίκησε 3-2 στο Μουντιάλ του 2002 και 1-0 σε αυτό του 2014, ενώ πανηγύρισε άλλες τόσες φορές στα προκριματικά του Euro (3-1 εντός, 4-1 εκτός).

Δίχως τον Βίτσελ που είναι καιρό στα… πιτς, αλλά και χωρίς τον Ντε Μπρόινε που δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό που υπέστη στο κεφάλι στον τελικό του Champions League οι «κόκκινοι διαβόλοι».

Για τη Ρωσία είναι ερωτηματικό ο Τσέρισεφ, εκτός μάχης έχει τεθεί Κουντρισόβ, ο οποίος μπορεί να δώσει λύσεις σε αρκετές θέσεις, ενώ έχει επιστρέψει στις προπονήσεις ο Φερνάντες.

Πιθανές συνθέσεις
Βέλγιο: Κουρτουά – Αλντεβάιρελντ, Ντενάιερ, Βερτόνγκεν – Καστάν, Ντεντόνκερ, Τίλεμανς, Θ. Αζάρ – Μέρτενς, Λουκάκου, Καράσκο
Ρωσία: Σούνιν – Φερνάντες, Μπάρινοβ, Τζίκια, Σιμιόνοβ, Καραβάεβ – Γκολοβίν, Ζόμπνιν, Οζντόεβ, Μιραντσούκ – Τζιούμπα
Διαιτητής: Ματέου Λαόθ (Ισπανία)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ