aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Βασιλική» εμφάνιση και… πάρτι της Ρεάλ με Ρόμα

«Βασιλική» εμφάνιση και… πάρτι της Ρεάλ με Ρόμα

Με πρωταγωνιστές τους Ίσκο, Μπέιλ και Μόντριτς, η Ρεάλ Μαδαρίτης έστησε… πάρτι κόντρα στη Ρόμα κάνοντας επίδειξη δύναμης και φτάνοντας με σχετική άνεση στο 3-0 εντός έδρας.

Η πρώτη ευκαιρία ανήκε στους γηπεδούχους, με τον Μπέιλ να κατεβάζει εντυπωσιακά την μπάλα και να σουτάρει από το ύψος της περιοχής στο 3ο λεπτό, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ίσκο αστόχησε σε μοναδικό τετ-α-τετ, με τον Όλσεν να πραγματοποιεί εντυπωσιακή απόκρουση.

Στο 15’ η Ρόμα απείλησε για πρώτη φορά, με τον Ουντέρνα φεύγει γρήγορα στην αντεπίθεση και να σουτάρει εκτός περιοχής, αλλά δεν σημάδεψε σωστά. Η «Βασίλισσα» συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά και στο 17’ ο Καρβαχάλ αστόχησε με κεφαλιά μέσα από την περιοχή.

Στο 38’ ο Όλσεν κράτησε όρθια τη Ρόμα διώχνοντας εντυπωσιακά την κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος. Το ίδιο συνέβη και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, με τον Σουηδό πορτιέρε να πέφτει σωστά στη γωνία του και να σώζει την ομάδα του σε δυνατό σουτ του Ίσκο από το ύψος της περιοχής.

Το… γόρδιο δεσμό για τη «Βασίλισσα» έλυσε ο Ίσκο στο 45’, με τον Ισπανό μέσο να εκτελεί ιδανικά φάουλ που είχε κερδίσει η ομάδα στο ημικύκλιο της περιοχής και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του ανίκητου Όλσεν. Κάπως έτσι η Ρεάλ έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη 1-0.

Η Ρόμα είχε την πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Ουντέρ να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Νάβας να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ (49’). Στο 50’ και το 51’ ο Μπέιλ είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες να γράψει το 2-0, αλλά στην πρώτη δεν πλάσαρε σωστά, ενώ στη δεύτερη τον σταμάτησε το δοκάρι.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης συνέχισαν να πιέζουν για να τελειώσουν τη «δουλειά», με τον Μόντριτς να κάνει την προβολή μέσα από την περιοχή στο 55’, ωστόσο ο Όλσεν πάλι ήταν σε καίρια θέση και είπε «όχι».

Στο 58’ ο Μπέιλ θύμισε… Μπολτ φεύγοντας ταχύτατα στην κόντρα και σημάδεψε σωστά για να δώσει «αέρα» δύο γκολ στην ομάδα του (2-0), με τη φάση να ξεκινάει από καταπληκτική μπαλιά του Μόντριτς, ο οποίος βρήκε με απίθανο τρόπο τον συμπαίκτη του στην πλάτη της άμυνας των Ρωμαίων.

Κάπου εκεί αφυπνίστηκαν οι «τζιαλορόσι», που ανέβασαν την πίεσή τους και απείλησαν με Κολάροφ (63’) και Τζέκο (64’). Στο 75’ ο Ασένσιο έφτασε μια ανάσα από το να πετύχει το γκολ της χρονιάς, αφού έκανε μια μαγική ντρίμπλα ανάμεσα σε δύο παίκτες των φιλοξενούμενων, όμως το… no look πλασέ του αποκρούστηκε από τον Όλσεν.

Στο 88’ χάθηκε η τελευταία ευκαιρία για τη Ρόμα, με τον Τζέκο να παίρνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, όμως ο Νάβας έδιωξε στη γωνία του. Στο 92’ ο Μαριάνο πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα με φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο κατέληξε στο «παραθυράκι» του Όλσεν για το 3-0.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 3-0 εντός της Ρόμα και ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο την υπεράσπιση των κεκτημένων. Για τη Ρόμα αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά ο Κώστας Μανωλάς.

Στο άλλο ματς του 7ου ομίλου, η Βικτόρια Πλζεν έμεινε στο 2-2 εντός έδρας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Τσέχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να προηγηθούν. Η υπεροχή τους καρποφόρησε στο 29’ με τον Κρμέτσικ να ανοίγει το σκορ σε μια φάση που ξεκίνησε από κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ.

Ο ίδιος παίκτης έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του στο 41’, με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα προηγούμενοι 2-0. Στο 49’ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μπήκε ξανά στο ματς, με τον Σαλόφ να μειώνει με προβολή μέσα από την περιοχή.

Από ‘κει και πέρα, οι Ρώσοι αναθάρρησαν και προσπάθησαν να πετύχουν την ολική επαναφορά. Στο 85’ ακυρώθηκε γκολ των φιλοξενούμενων λόγω επιθετικού φάουλ στην αρχή της φάσης. Το ίδιο συνέβη και 6 λεπτά, όμως αυτή τη φορά ο Ζαμαλέτντινοφ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Ό,τι δεν πέτυχε η «ομάδα του στρατού» σε αυτές τις φάσεις, ήρθε στο 95’, με τον Βλάσιτς να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι και να σφραγίζει την ολική επαναφορά της ομάδας του. Κάπως έτσι, Βικτόρια Πλζεν και ΤΣΣΚΑ Μόσχας ξεκίνησαν με ισοπαλία (2-2) τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 7ου ομίλου:

Ρεάλ Μαδρίτης – Ρόμα 3-0 (45’ Ίσκο, 58’ Μπέιλ, 92’ Μαριάνο)

Βικτόρια Πλζεν – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-2  (29’, 41’ Κρμέτσικ – 49’ Σαλόφ, 95’ Βλάσιτς)

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου:

1. Ρεάλ Μαδρίτης 3 β.

2. Βικτόρια Πλζεν 1 β.

3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1 β.

4. Ρόμα 0 β.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ