aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΒασιλακάκης στο «Goal»: «Θέλει δεν θέλει, θα πηγαίνει για τίτλους...»

Βασιλακάκης στο «Goal»: «Θέλει δεν θέλει, θα πηγαίνει για τίτλους…»

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Συγκαταλέγεται στις πολλές επιλογές του Τιμούρ Κετσπάγια και ερχόμενος στην Ανόρθωση θέλει να πετύχει και να κερδίσει τίτλους. Ο Θεόδωρος Βασιλακάκης μιλά στο «Goal» για τη νέα ομάδα του, τον ίδιο, τον Τιμούρ Κετσπάγια, τους στόχους του και τον κόσμο, με τον οποίο έχει παθιαστεί για τα καλά.

-Θεόδωρε, πως είσαι μετά από περίπου δυο μήνες στην Κύπρο και την Ανόρθωση;

«Ήταν αρκετά εύκολη η προσαρμογή, δεν είχα μεγάλο πρόβλημα. Δεν έχουν μεγάλη διαφορά η Ελλάδα με την Κύπρο, θεωρώ. Λίγο το κλίμα, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Όταν έχεις κάνει στην Ελλάδα, στην Αθήνα και άλλες πόλεις που έχουν ζέστη, δεν είναι μεγάλη η διαφορά».

-Τι είναι αυτό που σε έκανε να έρθεις στην Κύπρο; Έψαχνες μία αλλαγή στην καριέρα σου;

«Ήταν συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Ήθελα μία αλλαγή στην καριέρα μου. Ήρθε η Ανόρθωση που είναι μεγάλη ομάδα, και ήθελα να πάω σε μεγάλη ομάδα, ήταν και τα λόγια του Τιμούρ. Ήταν πολλά… Ήταν νομίζω μία καλή επιλογή».

Γενικά η Ανόρθωση φημίζεται για τις σχέσεις τις με Ελλαδίτες ποδοσφαιριστές. Όσοι ήρθαν αγαπήθηκαν και πρόσφεραν…

«Νομίζω η Ανόρθωση έχει διαφορετική σχέση με την Ελλάδα σε σχέση με άλλες ομάδες της Κύπρου. Ευελπιστώ να είμαι και εγώ ένας απ’ αυτούς, όπως και τα παιδιά που έχουν έρθει γιατί είμαστε τέσσερις Έλληνες στην ομάδα, να αγαπηθούμε από τους ανθρώπους και να αγαπήσουμε την ομάδα».

-Είδαμε την ομάδα να παίζει με αλλαγή σχηματισμού και διάφορους τρόπους. Από φιλικό σε φιλικό υπήρχε βελτίωση και κόντρα στην ΑΕΛ ήταν σε καλό επίπεδο. Νιώθετε ότι η ομάδα θα γίνεται όλο και καλύτερη;

«Είμαστε σίγουροι ότι θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε ομάδα με 16-17 νέους ποδοσφαιριστές. Οι περισσότεροι είναι στην ενδεκάδα, επομένως σίγουρα χρειάζεται χρόνος. Το καλό είναι ότι ο Κετσπάγια έχει επιλέξει κάποιους παίκτες που μπορούν να παίζουν σε διαφορετικές θέσεις και μπορείς να αλλάζεις τα συστήματα συνεχώς. Είναι ευέλικτο για μας το σύστημα και θα μας βοηθήσει στη συνέχεια. Έχουμε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και νομίζω θα πάνε καλά τα πράγματα. Το ματς με την ΑΕΛ, που ήταν και το πρώτο μας επίσημο, νομίζω ήταν το καλύτερο που κάναμε μέχρι στιγμής. Κάτι που πάει να πει ότι σιγά-σιγά πάμε να βρούμε τα πατήματα μας και να βγάλουμε αυτά που θέλουμε στο γήπεδο».

-Το μοναδικό ελάττωμα είναι λίγο η επιθετική γραμμή και το γκολ;

«Το γκολ είναι και θέμα ψυχολογίας. Όταν σου κάτσει μία φάση, βάλεις ένα γκολ, έχεις την ποιότητα και είσαι μεγάλη ομάδα, μπορείς να καθαρίσεις εύκολα παιχνίδια. Με την ΑΕΛ είχαμε την ατυχία να μη σκοράρουμε και καλώς ή κακώς το ματς έληξε ισόπαλο (σ.σ.: 0-0). Δεν νομίζω ότι έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Είμαι σίγουρος ότι και τα γκολ θα έρθουν και οι επιθετικές φάσεις».

-Ο Τιμούρ δεν φοβάται να το δηλώσει και το κάνει σε κάθε ευκαιρία ότι ήρθε για να πάρει τίτλους. Αυτό σας βάζει έξτρα πίεση;

«Δεν νομίζω ότι ζει η Ανόρθωση ποτέ χωρίς πίεση. Οπότε είτε ο προπονητής, είτε οποιοσδήποτε πει ότι η Ανόρθωση πάει για τίτλους είναι αλήθεια. Θέλει δεν θέλει η Ανόρθωση θα πηγαίνει για τίτλους. Τώρα αν τα καταφέρει ή όχι είναι άλλο πράγμα, αλλά οι στόχοι μας είναι υψηλοί. Φυσικά και θέλουμε τίτλους, όλοι γι’ αυτό ήρθαμε εδώ, γι’ αυτό ήρθε ο Κετσπάγια και γι’ αυτό υπάρχει η Ανόρθωση».

-Πως έζησες μέχρι στιγμής την παρουσία του κόσμου; Πάει πολύς καιρός να επιστρέψει ο κόσμος και να αρχίσει να πιστεύει ξανά στην ομάδα όπως τώρα…

«Κάνουμε νέα αρχή στην ομάδα και επιβάλλεται να είναι και ο κόσμος μαζί μας. Αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι σημαντικό, δυνατό και καλό, να πετύχουμε στόχους και τίτλους, ο κόσμος μπορεί να είναι και το σημαντικότερο κομμάτι από όλα. Το «Αντώνης Παπαδόπουλος» αν γεμίσει, γνωρίζεται πολύ καλύτερα και από μένα ότι είναι δύναμη. Για να έχουμε αυτή τη δύναμη πρέπει να έρθει και ο κόσμος. Για μένα, που δεν έχω παίξει σε μεγάλη ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους στην Ελλάδα, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει ξανά 4.500 κόσμο σε εκτός έδρας ματς. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο, ήταν κάτι που μου άρεσε πάρα πολύ, με πάθιασε και θέλω να το βλέπω συνέχεια. Εύχομαι και ελπίζω ο κόσμος να μας ακολουθήσει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ