aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαVAR: «Εισβάλλει» και στο αγγλικό ποδόσφαιρο

VAR: «Εισβάλλει» και στο αγγλικό ποδόσφαιρο

Στα χνάρια της Γερμανίας και της Ιταλίας, όπου επισήμως χρησιμοποιείται το VAR (video assistant referee) είναι έτοιμη να βαδίσει η Αγγλία, με τον εκτελεστικό διευθυντή της Ομοσπονδίας να θεωρεί πετυχημένη την πειραματική του χρήση και να δηλώνει υπέρ στην ένταξη του στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον σωστό τρόπο λειτουργίας του. Το καλύτερο απ΄όλα ήταν ότι δεν χρειάστηκε να σταματήσει το παιχνίδι καθώς υπήρξε αγαστή συνεργασία ανάμεσα στον διαιτητή Αντρέ Μάρινερ και τον χειριστή του VAR, Νιλ Σουόρμπρικ. Η μεγάλη ερώτηση είναι το αν θα το εντάξουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Εμείς ως Ομοσπονδία ήμασταν ανέκαθεν υπέρ του VAR παρότι επί σειρά ετών αντιμετωπίζαμε τη διαφωνία του Σεπ Μπλάτερ και της FIFA» ανέφερε αρχικά ο Μάρτιν Γκλεν, εκτελεστικός διευθυντής της αγγλικής Ομοσπονδίας.

Το σύστημα ηλεκτρονικής υποβοήθησησης του διαιτητή με χρήση video χρησιμοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα (8/1) στην αναμέτρηση Μπράιτον – Κρίσταλ Πάλας (2-1) και μάλιστα έπαιξε σημαντικό ρόλο καθώς το αξιοποίησε ο διαιτητής σε μία κρίσιμη φάση στο τέλος, αποφεύγοντας μια ενδεχόμενη λανθασμένη υπόδειξη, ενώ απόψε θα λειτουργήσει και στον ημιτελικό του League Cup ανάμεσα στην Τσέλσι και την Άρσεναλ (22:00).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ